1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Çetin Adıgüzel’den “Kars Müziği” Uyarısı
Çetin Adıgüzel’den “Kars Müziği” Uyarısı

Çetin Adıgüzel’den “Kars Müziği” Uyarısı

Mahalli Sanatçı ve derlemeci Çetin Adıgüzel, bugün sosyal medya hesabından önemli bir konuya vurgu yaptı.

A+A-

Kars’ın yaşayan kültür hazinesi olarak nitelendirilen, yurt içi ve yurt dışından kültür ve sanat alanında birçok ödüle sahip olan, unutulmaya yüz tutmuş Kars türkü ve oyunlarına hayat vererek yaşatan Mahalli Sanatçı ve derlemeci Çetin Adıgüzel, bugün sosyal medya hesabından önemli bir konuya vurgu yaptı.

Kars türkülerinin ve kültürünün gün geçtikçe özünden uzaklaştığını ifade eden Adıgüzel, bu duruma artık birilerinin dur demesi gerektiğinin altını çizdi.

Mahalli Sanatçı ve derlemeci Çetin Adıgüzel’in açıklaması şöyle :

Bizden önceki müzisyen abilerimizden aldığımız sahne terbiyesi, giyim - kuşam, güzel konuşma ve eseri noksansız icra ve ifa etme özelliği maalesef çok tahrip olmuştur.

Sakallı, kirli elbiselerle sahneye çıkan, saygısız davranışlar, noksan icra ve yanlış ifa, Kars’ı ve Karslıları, şahsıma bizzat edilen şikayetlerden ve gözlemlerim sonucu görüyorum.

Kedisini sanat elçisi gibi gören, kaptı kaçtıcı, sadece menfaat düşünen, Kars’ın mahalli müziğini katleden yanlış okuyan müsvetteler ; ya Kars’a layık olun, yada bu işi yapmayın. Eğer birileri gelip sizi sahnede rezil etmiyorsa o insanların ar damarını yırtmak istememesindendir. Girdiğim her ortamda ve sosyal medyada hakkını vereni onure edeceğim. Yalan yanlış okuyan ve eksik enstrüman çalanları da tehşir edeceğim. Ayıptır.

“Çok söyleme faydası yok yalanın

Fergi olmaz namerd ile ilanın

Muğammatı öğrenmemiş çalanın

Çalmağınnan çalmamağı yaxşıdı.”

Şahsım Çetin Adıgüzel, Kars kültürümüzün erozyona uğraması ehliyetsiz ve menfaatçilerin elinde kalması beni ziyadesi ile rahatsız etmiştir. Bu yazıyı yazmayı bir görev bildiğim için yazdım. Bütün Karslı hemşerilerimize duyur, saygılar sunarım.

Çetin Adıgüzel hakkında;

1963 yılında Kars’ta doğan, ilk, orta ve lise öğrenimini Kars’ta tamamlayan, Kafka Üniversitesi Kazım Karabekir Meslek Yüksek Okulu’nu dereceyle bitiren, yirmi yılı aşkın süre Türk Telekom Kars Başmüdürlüğü’nde görev yapan, özelleştirme sonrası, Kafkas Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nda hizmete devam eden Çetin Adıgüzel, 2006 yılından bugüne Kafkas Üniversitesi’nin düzenlemiş olduğu bütün etkinliklerde aktif rol alıyor. Aynı zamanda Klarnet Ustası olan ve solak olmasına rağmen bütün enstrümanları amatörce çalan Çetin Adıgüzel’in Türkiye birinciliği ve Fransa’nın doğusunda Burgonya bölgesinde tarihi bir şehir olan Dijon’da Dünya birincisi olan Türkiye ekibine Klarnet çalması ile de dünyaca tanınıyor. Hanımeli Ev Yemekleri Restaurantı İşletmecisi Dilek Aygün Adıgüzel ile evli olan Çetin Adıgüzel, Ezgi, Gence ve Eylül isimli üç çocuk babası, bir torun sahibidir.

1-144.jpg15171230_10211292760624360_7689157276702410903_n.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum