1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Çetin Adıgüzel, TRT MÜZİK TV'ye konuk oluyor...
Çetin Adıgüzel, TRT MÜZİK TV'ye konuk oluyor...

Çetin Adıgüzel, TRT MÜZİK TV'ye konuk oluyor...

Çetin Adıgüzel, TRT MÜZİK TV’de Nurullah Akçayır’ın sunup yönettiği “YARE SÖYLE” programına konuk olacak.

A+A-

Kars’ın yaşayan kültür hazinesi olarak nitelendirilen, yurt içi ve yurt dışından kültür ve sanat alanında birçok ödüle sahip olan, unutulmaya yüz tutmuş Kars türkü ve oyunlarına hayat vererek yaşatan Mahalli Sanatçı ve derlemeci Çetin Adıgüzel, TRT MÜZİK TV’de Kars türkülerini seslendirecek.

5 Nisan 2018 Perşembe, Saat : 19:45’te TRT MÜZİK TV’de Nurullah Akçayır’ın sunup yönettiği “YARE SÖYLE” programına konuk olacak olan Çetin Adıgüzel, birbirinden güzel Kars türkülerini seslendirerek, Kars’ın musiki hayatına ilişkin bilgiler aktaracak.

Kafkas Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim üyeleri ve öğrencilerinin de katılacağı programda, Kars türküleri ve oyunlarından örnekler ekranlara taşınacak.

Çetin Adıgüzel Hakkında ;

1963 yılında Kars’ta doğan, ilk, orta ve lise öğrenimini Kars’ta tamamlayan, Kafka Üniversitesi Kazım Karabekir Meslek Yüksek Okulu’nu dereceyle bitiren, yirmi yılı aşkın süre Türk Telekom Kars Başmüdürlüğü’nde görev yapan, özelleştirme sonrası, Kafkas Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nda hizmete devam eden Çetin Adıgüzel, 2006 yılından bugüne Kafkas Üniversitesi’nin düzenlemiş olduğu bütün etkinliklerde aktif rol alıyor. Aynı zamanda Klarnet Ustası olan ve solak olmasına rağmen bütün enstrümanları amatörce çalan Çetin Adıgüzel’in Türkiye birinciliği ve Fransa’nın doğusunda Burgonya bölgesinde tarihi bir şehir olan Dijon’da Dünya birincisi olan Türkiye ekibine Klarnet çalması ile de dünyaca tanınıyor. Hanımeli Ev Yemekleri Restaurantı İşletmecisi Dilek Aygün Adıgüzel ile evli olan Çetin Adıgüzel, Ezgi, Gence ve Eylül isimli üç çocuk babası, Aras isimli bir torun dedesidir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.