1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Çelik Başarı Koleji'nden Yaren Sude Ayağ, LGS Türkiye birincilerinden
Çelik Başarı Koleji'nden Yaren Sude Ayağ, LGS Türkiye birincilerinden

Çelik Başarı Koleji'nden Yaren Sude Ayağ, LGS Türkiye birincilerinden

2022 LGS Sınav Sonuçları Açıklandı! Ülke genelinde 193 öğrenci 500 tam puan aldı.

A+A-

193 öğrenciden birisi de Kars’tan çıktı. Çelik Başarı Koleji öğrencisi Yaren Sude Ayağ, 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu ve ilimizi gururlandırdı.

Okul yönetimi ilkokuldan beri Çelik Başarı Kolejinde eğitim gören Yaren Sude Ayağ’ın ders çalışmaktan mutlu olan bir öğrenci olduğunu açıkladı.  Yaren Sude’nin ilkokuldan beri meraklı olduğu, anlamadığı soruların kökenine inen öğretmenleriyle iş birliği içinde olan, dersi derste öğrenen ve sorgulayan bir öğrenci olduğunu da belirten okul yönetimi, “LGS sürecini en iyi şekilde değerlendirmeye çalışan Yaren Sude Ayağ özverili, sistemli ve planlı çalışıp 500 tam puan alarak Türkiye 1'nciliğine imza attı. Arkadaşlarıyla uyum içinde olan Yaren Sude ders çalışmadığı zaman ailesiyle ve arkadaşlarıyla vakit geçirmekten keyif alırdı. Hayvanları, doğayı çok severdi. Kendi ile barışık mutlu bir öğrenciydi. Sınava hazırlık süresi boyunca ders çalışma disiplininden hiç ödün vermeden öğretmenlerin uyarılarını, yönlendirmelerini dikkate alarak çalışmasını devam ettirdi. Bundan sonraki eğitim öğretim hayatında başarılarının devamını diliyoruz.”denildi.

Öte yandan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav sonuçları www.meb.gov.tr adresinde erişime açıldı. Sınava 48 farklı ilden katılan 193 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı. Kars’ta da Özel Çelik Başarı Koleji öğrencilerinden Yaren Sude Ayağ 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu. LGS kapsamındaki merkezi sınava katılan 193 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı, öğrencilerin yaklaşık yüzde 10'u, 400-500 puan aralığında yer aldı. 30 Haziran 2022 tarihinde açıklanan LGS sınav sonuçlarına "www.meb.gov.tr" internet adresi üzerinden ulaşılabilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.