1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Çekmeköy K.A.I.DER Yeni Yönetimini Seçti
Çekmeköy K.A.I.DER Yeni Yönetimini Seçti

Çekmeköy K.A.I.DER Yeni Yönetimini Seçti

İstanbul’da Kars, Ardahan ve Iğdırlıların yoğun yaşadığı bölgelerden biri olan Çekmeköy’de yedi yıl önce kurulan Çekmeköy KAI Derneği seçimli kongreye giderek yeni yönetim kurulunu seçti.

A+A-

Kongrede Divan Başkanı Nejdet Yılmaz , Divan Başkan Yardımcısı Yunus Görken ve Katip Üye Zeki Gül seçildi. Tek liste ile seçime gidildi. Rıfat Karakaya’nın başkanlığında hazırlanan listede yönetim kurulunda Başkan Rıfat Karakaya, Asil Yönetim Kurulu Üyeleri Halis Gerbağa, Nesim Ayva, Yalçın Demirkol, Sait Yurttapan, Özgür Kip, Canip Ulutaş seçildi.

Av.Özgür Kip’ten Listeye Tepki

Listenin hazırlanmasında görüşü alınmadan yönetim kurulunda yedek üye gösterilen Özgür Kip, Iğdır’ın adının kullanıldığını, kongrede Iğdırlıların yeterince temsil edilmediğini söyleyerek listenin oluşturulması aşamasında görüşlerinin alınmadığını, eğer alınsaydı kendisinin değil Iğdırlı bir başka kişinin yönetimde yer almasını sağlayabileceğini söyledi. Kongrede söz alan Eşref Özdemir Iğdır’ın adının kullanılması şeklindeki ifadeye tepki gösterdi. Bu ifadenin içine sinmediğini, ama her il ve ilçenin yeterince temsil edilmesi görüşüne katıldığını söyledi. Bu konu ile ilgili söz alan, Önder Ulutaş, Çetin Yıldırım, Samet Demirkol, Nejdet Yılmaz, Rıfat Karakaya ve Nesim Ayva her il ve ilçenin yeterince temsil edilmesi fikrine katıldıklarını, yedi kişilik yönetim kurulunda bunun zor olduğunu tüzük değişikliği ile yönetim kurulu üye sayısını 9 veya 11 kişiye çıkararak bu sorunun düzeltilmesi yoluna gidileceğini söylediler.

Yeni Yönetim Kuruluna Dernek Lokalini Üzerine Alması İçin Yetki Verildi.

Dernek lokali tapusunun dernek yönetimi üzerine devredilmesi için yapılan görüşmede, şu anda tapu kendi üzerine kayıtlı olan Samet Demirkol, bu konuda herhangi bir sıkıntı yaşanmayacağını, kongrede alınan karara kendisinin de katıldığını tapunun derneğe devrini vereceğini, ancak lokalin satılıp yeni ve büyük bir yer alınması gibi durumlarda yönetim kuruluna bu yönde yetki verilmeyeceğini, bu durumda kongre kararı alınması ile satış yapılabileceğini söyledi. Toplantıya katılanlar bu fikre katıldıklarını ifade ederek bu yönde karar verdiler.

Çekmeköy Kars-Ardahan-Iğdır (KAI) Derneği Yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu;

Asil Üyeler

1-Rıfat Karakaya, 2-Halis Gerbağa, 3-Nesim Ayva, 4-Yalçın Demirkol, 5-Sait Yurttapan, 6-Özgür Kip, 7- Canip Ulutaş

Yönetim Kurulu Yedek Üyeler

1- Berk Kaya, 2- Hakim Yılmaz, 3- Yakup Baydar, 4- Mustafa Esentimur, 5- Soner Özdemir, 6- Önder Gül

Denetim Kurulu Asil Üyeler

1- Fehmi Aksu, 2- Çetin Yıldırım, 3- Cesim Uygur,

Denetim Kurulu Yedek Üyeler

1- Ülpen Turan, 2- Tefik Gerbağa, 3- Çetin Çelik

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.