1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Cazibe Merkezi’ne yakışır Lojistik Merkez!
Cazibe Merkezi’ne yakışır Lojistik Merkez!

Cazibe Merkezi’ne yakışır Lojistik Merkez!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kars’ta devam eden karayolu çalışmaları ve Kars Harakani Havalimanı’nın 2’nci pist çalışması hakkında da bilgi verdi.

A+A-

Lojistik Merkezi’nin de ihale tarihi konusunda müjde veren Bakan Arslan, yeni projenin cazibe merkezine uygun hale getirildiğini söyledi.

Karayolları çalışmalarında Kars-Digor-Tuzluca yolunun inşaatının hızlı bir şekilde devam ettiğini söyleyen Bakan Arslan, Erzurum üzerinden gelip, Karakurut-Kağızman üzerinden Tuzluca’ya gidecek olan bölünmüş yolun da ihale sürecini başlatıldığını kaydetti.

‘Ardahan üzerinden Karadeniz’e gidecek bölünmüş yollarda çalışma yapılanları hızlandırmak, kalan eksikleri de tamamlama adına çalışmalarımız var.’ Diyen Bakan Ahmet Arslan, Kars Harakani Havalimanı’nda 2’nci pist için ihale sürecinin başlatıldığını müjdeledi. Bakan Arslan, konuya ilişkin şunları söyledi; “Bütün bunlarda amaç bölgenin Cazibe Merkezine uygun yatırımları daha rahat alabilmesi, daha rahat yatırım yapılabilmesi hale gelmesi ve yine Kars Harakani Havalimanımızda 2’nci pist müjdesini vermiştik. Onun da ihale süreci tamamlandı. Yüklenici geldi. Şuan şantiyesini kuruyor. 43 milyonluk başka bir yatırım da budur. Bu yatırımda devam ediyor. Biz ülkenin her yerinde olduğu gibi Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı’nın birlikte bölgesel olarak kalkınacağına inandığımız için her tarafı şantiyeye çevirmiş durumdayız.”

Bölgenin cazibe merkezi olması ile birlikte büyük anlam kazanacak olan Ilgar ve Sahara Tünellerine de değinen Bakan Arslan, “Ilgar Tünelinin yapılacağı müjdesini vermiştik. İhale sürecini başlattık. Teklifleri aldık 32 tane teklif geldi. Şuan onları değerlendiriyoruz. Bunların içinde teknik yeterlilik alacak olanlardan da hemen mali tekliflerini alacağız. Ilgar Tünelini de devamında Sahara Tünellerini de kuzey-güney koridorlarının bu yollarla ve devamındaki bölünmüş yollarla biz tamamladığımız zaman işte Cazibe Merkezi haline getireceğimiz bu bölgede yatırımcı daha rahat gelecek, ham maddeyi daha rahat getirecek, mamül maddeyi de burası üzerinden dünyanın her yerine eriştirebilecek, ulaştırabilecek. Onun için bölünmüş yol projelerinin aşağı-yukarı hepsinde çalışma devam ediyor. Eksik olanların ihalelerini başlattık.” Şeklinde konuştu.

Uzun süredir Kars’ta ‘kuruldu kurulacak’ diye beklenen Lojistik Merkez hakkında da açıklamada bulunan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ihale süreci için tarih verdi. Bakan Arslan, Lojistik Merkeze ilişkin şunları söyledi: “Bütün bu projelerden bahsederken bunların hepsi birbirinin tamamlayıcısı, eğer siz Karadeniz üzerinden erişilebilirliği hızlandırıyor ve Ardahan, Kars, Iğdır üzerinden, Ağrı üzerinden Van’a, Irak’a, Suriye’ye gidiyorsanız, işte o zaman Lojistik Merkezi çok daha anlamlı hale geliyor. Dolayısıyla Kars’ta yapılacak Lojistik Merkezini dün de söyledik. Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu yapıldıktan sonra inşallah Kars-Iğdır-Nahcivan ve ileride Kars-Ardahan’da yine demiryoluyla birbirimize bağladığımızda Lojistik Merkezi gerçekten önemli bir ihtiyaçtı. Lojistik Merkezi’nin ihale tarihini daha önce deklara etmiştik. Ancak tekrar projeyi önümüze koyduk. Özellikle Kars-Ardahan-Iğdır-Van Ağrı Cazibe Merkezi olarak açıklandıktan sonra işin rengi biraz daha değişti. Cazibe Merkezi yapıyorsanız, her yıl her ilde onlarca fabrika yapıyorsanız, bu kadar istihdam sağlıyorsanız Lojistik Merkezin çok daha büyük olması gerektiğini düşündük. Dolayısıyla projeyi yeniden revize ettik. Ve revize adilmiş haliyle de bayramdan sonra 19 Eylül 2016 Pazartesi günü hemen arkadaşlar ihale başvurusunda bulunacaklar ve Kamu İhale Kurumundan ihale gününü alacaklar, inşallah bunun ihalesiyle birlikte onu da başlatmış olacağız. Biz Lojistik Merkezi’ni de bu Cazibe Merkezi ile birlikte çok daha anlamlı hale geldiğini düşünüyoruz. İnşallah buna uygun hale gelerek gelecekte de daha da büyüyecek. İnşallah öyle bir potansiyel görüyoruz. Vekilimle konuştuk. Sayın valimle, il başkanımızla da konuştuk. Şu anki alan yeterli ancak gelecekte yeterli olmayacak. Dolayısıyla etrafındaki alanında Lojistik Merkezi’nin rezerv alanı olarak öngörüyoruz. Çok değil belki on yıl içerisinde iki misli, üç misli büyük ihtiyaca hazır olacak. Onu da karşılamamız lazım. Şimdiden onunda altını oluşturduk. İnşallah hayırlı olur.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.