1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Çar’ın Köşkü Restore Edilecek
Çar’ın Köşkü Restore Edilecek

Çar’ın Köşkü Restore Edilecek

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde Rus Çarı 2. Nikola tarafından yaptırılan 113 yıllık tarihi köşkün restore edileceği bildirildi.

A+A-

Kars Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay, 1877-78 yıllarındaki Osmanlı-Rus savaşının ardından 40 yıl işgal altında kalan Sarıkamış'ta, Rus Çarı 2. Nikola tarafından yaptırılan av köşkünün Baltık mimarisini yansıttığını belirtti.

 

 Köşkün çivi kullanılmadan, fırınlanmış sarıçam ağaçlarıyla, ahşap giydirme  yöntemiyle  inşa edildiğini kaydeden Doğanay, av köşkü ve yanındaki diğer küçük ahşap yapının, Ekim 2009'da Kültür ve Turizm Bakanlığına teslim edildiğini belirtti.

 

 Doğanay, köşkün Kültür ve Turizm Bakanlığının yaptığı imar değişiklik planlarıyla turizm alanı kapsamına alındığına  dikkati  çekerek, şunları söyledi:

 

'Burada yapılacak turizm yatırımları ve restorasyon çalışmaları için haziran ayı sonu veya temmuz ayının ortalarına doğru bakanlığımızın internet sitesinde gerekli bilgi ve şartnameler yayınlanacak. Teknik şartname hazırlanıyor. 2 yıl içerisinde restorasyon çalışmalarının tamamlanmasını bekliyoruz. Ayrıca bu bölgeye 50 yataklı otel yapma izni de çıktı. Yapılması planlanan çalışmaların tamamı Kültür ve Turizm Bakanlığının mahiyeti altındadır.'

 

Çar 2. Nikola'nın av köşkü olarak kullanıldığı bin metre kare alan üzerine kurulu olan tarihi köşkte 21 oda ve 3 salon yer alıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.