1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Canlı Televizyon izlemek için Canlitv.me
Canlı Televizyon izlemek için Canlitv.me

Canlı Televizyon izlemek için Canlitv.me

Canlı Tv Televizyonun insanlığın hayatına girişi çok yenidir.

A+A-

Canlı Televizyon izlemek için Canlitv.me

Canlı Tv Televizyonun insanlığın hayatına girişi çok yenidir. Henüz bir yüzyıllık dahi geçmişi olmayan televizyon yayıncılığının dünyadaki ve ülkemizdeki tarihçesi kısaca şöyledir: "Uzaktan görüntü" anlamına gelen "televizyon" ismi verilen bu cihaz, 1923 yılında John Logie Baird tarafından İngiltere'de icat edilmiştir. 9 Temmuz 1952'de ise İTÜ TV ile Türkiye'de ilk televizyon yayını başlamıştır. Tek kanallı ve yalnızca gündüzleri süren yayından sonra 1990 yılında ilk özel kanal kurulmuş, daha sonra ise TV yayınları 24 saate çıkmıştır.

 Teknoloji geliştikçe, televizyon yayıncılığı da zaman ve mekan olarak sınırlarını aşmıştır. Önce günün belirli saatlerinden kurtulan yayınlar daha sonra tek kanaldan çok sayıda kanala evrilmiş, çoğalmış, çeşitlenmiştir. Yalnızca sinema ve haber değil, dizi, yarışma gibi farklı formatlar ortaya çıkmıştır.

 Televizyon son evrimini ise internet ile yaşamaktadır. Artık yayınlar uydulardan gelecek sinyallere de bağımlı değildir. İnternetin var olduğu her yerde izleyiciler, televizyon kanallarına ulaşım olanağına sahiptir.

 İnternetten TV İzleme İmkanı

 İnternetten televizyon yayınını eş zamanlı olarak izlemeye "canlı TV izlemek" adı verilir. Arama motorlarına canlı tv izle yazan internet kullanıcıları, kanalların neredeyse tamamına kesintisiz ve yüksek çözünürlüklü olarak ulaşabilirler.

 İnternet üzerinden TV izlerken doğru bir site seçmek önemlidir. Her site aynı kalitede sunuculardan faydalanmadığı gibi, kullanıcı dostu bir deneyim de yaşatmaz. Fazlaca reklam çıkartan, pop-up kullanan, iyi tasarlanmamış siteler izleme keyfini baltalar.

Doğru bir canlı TV izleme sitesi seçmek için çeşitli püf noktalar vardır. Bunlar şu şekilde sıralanabilir:

 - Tasarımı iyi, kullanımı kolay siteler tercih edilmelidir. İyi tasarlanmış bir site mobil cihazlarla da uyumlu olmalıdır.

 - Birden fazla kanalı izlemeyi tercih eden kullanıcılar için, sitedeki kanal çeşitliliği de önemli bir etkendir. Her internet sitesi, her kanalı canlı izleme imkanını sunmayabilir.

 - Yayın kalitesi en önemli kriterdir. İyi bir canlı TV izleme sitesi yüksek görüntü ve ses kalitesiyle hizmet verir.

 - Kimi siteler bilgisayar üzerinden kesintisiz bir yayın sunarken, mobil cihazlardan girildiğinde kilitlenebilir.

 - Tek bir internet sitesi ile yetinilmemelidir. Arama motoru etkin bir şekilde kullanılmalı ve birden fazla denenmelidir. Yalnızca bu şekilde en iyi hizmet veren site bulunabilir.

https://www.canlitv.me/

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.