1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. “Çanakkale ruhuyla küresel ekonomik savaştan zaferle çıkacağız”
“Çanakkale ruhuyla küresel ekonomik savaştan zaferle çıkacağız”

“Çanakkale ruhuyla küresel ekonomik savaştan zaferle çıkacağız”

Cumhur İttifakı Kars Belediye Başkan Adayı Çetin Nazik, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolasıyla mesaj yayımladı. 

A+A-

Nazik, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Çanakkale Savaşı, milletimizin dirilişinin ve uyanışının simgesi, Kurtuluş Savaşı’nın önsözü ve mayasıdır.MilliMücadele Çanakkale direnişinden ve ruhundan ilham alınarak başlatılmış ve zafere ulaşmıştır. Çanakkale Savaşı, milletimizin kenetlenmesi ve yek vücut olması halinde yedi düvele meydan okuyabileceğinin, bütün zorlukların üstesinden gelebileceğinin göstergesidir.
Çanakkale öyle bir destandır ki,vatan uğruna geri dönmeyi düşünmeyen, yağsız, tuzsuz soğuk arpa çorbasıyla beslenen kahramanların ‘size taaruzu değil ölmeyi emrediyorum’ diyen büyük komutanla birlikte yazdıkları büyük bir destandır. Çanakkale Zaferi Türk ve dünya tarihinin akışını değiştiren, bölgesel ve küresel denklemleri baştan aşağı yenileyen, bütün dünyada bağımsızlık hareketlerine öncülük eden stratejik bir zaferdir.
Çanakkale’de tarihi asil kanıyla yazmış kahramanlarımıza borcumuz var. Bu borç, ülkemizi dünya ekonomi, teknoloji ve gelir liginde ilk sıralara yükseltmektir. Bugün yaşanan küresel ekonomik savaştan zaferle çıkmaktır.
Bu vesileyle başta Çanakkale Savaşı’nın lideri Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale’de bedenlerini siper ederek istiklalimizi koruyan, Cumhuriyet’in yolunu açan, Türk ve insanlık tarihini derinden etkileyen tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum.
18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104. Yıldönümünde devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, vatan ve millet uğruna hayatlarını kaybetmiş, vatanın bağımsızlığı, özgürlüğü için toprağa düşen tüm şehitlerimize ve muhterem ecdadımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.
Ölüm indirmede gökler, ölü püskürmede yer
O ne müthiş tipidir, savrulur enkazı beşer
MEHMET AKİF ERSOY

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.