1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Çamur Engeli
Çamur Engeli

Çamur Engeli

Kars'ın Selim ilçesine bağlı Darboğaz köyünde yapılan bir düğünde adeta çamur işkencesi yaşandı. Gelin ile damat çamurların içerisinde yürümekte güçlük çektiler.

A+A-

Selim ilçesine 25 kilometre mesafedeki Sarıgün köyünde yaşayan Sevgi Yolcu, Darboğaz köyünde oturan Ferit Yolcu ile hayatını birleştirdi. Sarıgün köyünden Darboğaz köyüne getirilmek üzere baba evinden davullu-zurnalı alınan gelin, yolların çamurlu olması nedeniyle zor anlar yaşadı. Köy çıkışında arabaya bindirilen gelin, Darboğaz köyünde de aynı manzarayla karşılaştı. Arabadan inen gelin, evin kapısında törelere göre tepsi üzerindeki tabağı bir vuruşta kırmayı başardı. Gelen misafirlere yemek verilen düğünde, ilçeden gelen ekmek aracı da çamura saplanınca traktörlerin yardımıyla çamurdan çıkarıldı.

 

Köy muhtarı Tekin Yolcu, "Bahar nedeniyle, havaların da yağmurlu olması nedeniyle köy çok çamur olduğundan bu düğünde çok zorluklar çektik. Bunun için yetkililerin köyümüze greyder veya diğer makineleri göndermelerini istiyorum. Köyümüzün içerisi çok çamurdur, bundan da çok zorluklar yaşıyoruz. Görüyorsunuz düğün nedeniyle adamın kapısına bile çıkamıyoruz. Düğün sahibine gelen ekmekler de hep yerlere dökülerek çamurlara bulandı ve bir sürü masraf boşa gitti. Her şeyden mağdur oluyoruz. Kapılarımıza vesait çıkmıyor. Onun için köyümde yaşayan vatandaşlar çok mağdurdur" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum