1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Çaldıkları malzemelerin yerine terlik bırakan hırsızlar tutuklandı
Çaldıkları malzemelerin yerine terlik bırakan hırsızlar tutuklandı

Çaldıkları malzemelerin yerine terlik bırakan hırsızlar tutuklandı

Kars’ta çaldıkları 30 bin liralık malzemenin yerine 5 çift terlik bırakan hırsızlar otobüsle İstanbul’a kaçarken yakalanarak gözaltına alındı. 1'i kadın, 2 hırsızlık şüphelisi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

A+A-

Volkan KARABAĞ

Olay, Cumhuriyet Mahallesi Arif Taşçı Caddesi’ndeki 7 katlı bir apartmanın altındaki depoda meydana geldi. Saat 22.33’de geldikleri taksiden ellerinde valizle inen biri kadın 2 kişi, deponun kilidini kırarak içeri girdi. Şüpheliler, depoda bulunan piyasa değeri yaklaşık 30 bin liralık 2 matkap, 1 kaynak makinesi, 1 çanta kaynak makinesi, 1 gönye makinesi, 4 küçük spral, 1 şarjlı zımba tabancası, 1 dekupaj, 1 zımpara makinesi, ahşap kesmede kullanılan 1 planya, 1 elektrikli kılıç testere ve 1 darbeli matkabı valize koydu. Binadan çıkarken valizi erkek, 82 ekran televizyonu da kadının taşıdığı güvenlik kameralarına yansıdı. Sabah hırsızlık olayını fark eden binanın sahibi Ahmet İlkar'ın şikayeti üzerine polis, olay yerinde inceleme yapıp, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Hırsızlık olayı ile ilgili kamera kayıtlarını inceleyen İl Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, şahısların Selim ilçesinde İstanbul'a giden bir otobüse bineceğini tespit etti. Otobüsün kalkmasına saniyeler kala harekete geçen ekipler hırsızlık şüphelisi A.G. (35) ve F.S.'nin (43) çaldıkları malzemelerle yakaladı. Gözaltına alınan şahıslar emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Yapılan incelemede A.G.’nin 36, F.S.'nin ise 14 suç kaydının olduğu ortaya çıktı. Bugüne kadar çaldıkları eşyalarla yemek ve konaklama ihtiyaçlarını karşıladıklarını, ancak bu işten pişman oldukları için bıraktıklarını ilk ifadelerinde yer aldı.

Mahkemeye çıkarılan A.G. ve F.S. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ayrıca suç eşyasını satın aldığı tespit edilen U.Ö. (35) da gözaltına alındıktan sonra ifadesinin ardından serbest brakıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.