1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Çakmak, Birlik Çağrısını Yineledi
Çakmak, Birlik Çağrısını Yineledi

Çakmak, Birlik Çağrısını Yineledi

Kars Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, bu kez de esnaf ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile iftar programında bir araya geldi.

A+A-

Polisevinde düzenlenen iftar programına, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, İl Müftüsü Ahmet Genç, emniyet müdür yardımcıları, amirler ve bazı basın mensupları katıldı.

Okunan Kuran-ı Kerim’in ardından iftarlar açıldı. İftar sonrası ise İl Müftüsü Ahmet Genç tarafından dua okudu. Okunan duanın ardından konuşan Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, daha önceki iftar programlarında olduğu gibi birlik ve beraberlik mesajları vererek hep birlikte Kars için çalışılması çağrısında bulundu.

Ramazan sofralarının güzellik, paylaşım ve muhabbet sofraları olduğunu kaydeden Müdür Çakmak, Müslümanların Müslümanlara karşı birçok görevleri olduğunu belirtti. İftar davetlerine icabet etmeninde bir sevap olduğuna dikkat çeken Çakmak:  “Ramazan sofralarında muhabbet var. Müslüman’ın Müslüman’a karşı görevleri vardır. Bu görevlerden bir tanesi de davet ve davete icabet etmektir. Sizlerde bu davete katılarak bir sevap kazandınız ve burayı şenlendirdiniz. Sizlere çok teşekkür ediyorum. Ramazan ayı güzellik ayıdır. Ramazanı karşılamak bile ayrı bir sevaptır. Keşke hayatımızın her anını Ramazan günleri gibi 365 güne de yaysak. Her kese iyi baksak, her kesi güler yüzle selamlasak. Bugün burada bulunanlar olarak Kars’ın ileri gelenleri, esnafı, STK temsilcileri var. Her gün muhasebemizi yapsak ve desek ki ‘Bugün Allah için ne yaptık?’ Birazda yaşadığımız çevre için ne yapabiliriz, çevremize nasıl faydalı olabiliriz, diye düşünmememiz lazım.” Dedi.

BU SENE HEP BİRLİKTE BİR KARAR ALALIM

Her günü bir Ramazan günü gibi yaşamak gerektiğini de vurgulayan Müdür Çakmak, davete katılanlara yönelik yaptığı konuşmada ayrıca “Bu sene şöyle bir karar alsak. Kendimize desek ki biz bu sene Kars’ta ben her kese iyi davranacağım. Şuanda Kars’ın ileri gelenleri buradayız. Her kes komşusunun hakkını gözetirse, birbirine saygılı olsa bütün sorunlar ortadan kalkar. Bizler sadece Ramazan’da kendimizi bütün kötülüklerden ve günahlardan arındırmaya çalışıyoruz. Osmanlı İmparatorluğu döneminde iftar vakitlerinde her bir kimse evine giderken sokakta bir garibi elinden tutup evine götürüp iftar sofrasını birlikte paylaşırdı. Osmanlılar iftar vakitlerinde ailesi ile birlikte asla yalnız bir iftar geçirmezlermiş. Bunu da kendilerine bir görev sayarlarmış. Her köşe başına bir polis dikmek bir marifet değil. Şu anda burada bulunan insanlar Kars’ın mihenk taşlarını oluşturuyor. Bu nedenle her birimize başta Emniyet teşkilatımız olmak üzere üzerimize büyük görevler düşüyor. Gelin hep birlikte önümüze bir hedef koyalım. Hep birlikte diyelim ki komşumla, akrabalarımla, ailemle iyi geçineceğim.“diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.