1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Büyük Çatma Köyündeki ot yangını, el birliği ile söndürüldü
Büyük Çatma Köyündeki ot yangını, el birliği ile söndürüldü

Büyük Çatma Köyündeki ot yangını, el birliği ile söndürüldü

Kars’ın Arpaçay ilçesine bağlı Büyük Çatma Köyünde bilinmeyen bir nedenle meydana gelen ot yangını el birliği ile söndürüldü.

A+A-

Dün gece Büyük Çatma Köyünde bir vatandaşa ait otlukta yangın meydana geldi. Köyde ot yangını çıktığının duyulmasının arından, başta köy halkı olmak üzere komşu köyler Küçük Çatma ve Kuyucuk Köyü sakinleri de yangını söndürmek için seferber oldu. Bu arada Kars Belediyesi ve Akyaka Belediyesine ait itfaiye araçları da kısa sürede köye gelerek ot yangınını söndürmek için seferber oldu.

Arpaçay ilçesine 12 kilometre uzaklıkta bulunan köyde otlukta çıkan yangın el birliği ile uzun uğraşların ardından söndürülürdü. Söndürme çalışmaları sırasında Küçük Çatma ve Kuyucuk Köyü ile Kuyucuk Köyü sakinlerinin ot yığının yangın ve dumandan zarar görmemesi için traktörleri ile büyük çaba saf etmesi dikkat çekti.

Geç saatlere kadar süzen yangında Kars ve Akyaka itfaiyeleri ile köylüler tarafından söndürüldü. Otluğu yanan vatandaş ve Büyük Çatmalılar Kars Belediyesi ve Akyaka itfaiye ekiplerinin kısa sürede köye gelerek yangını söndürdükleri için belediye yetkililerine teşekkür ettiler.

Öte yandan Büyük Çatma Köyünde 15 gün önce çıkan anız yangını söndürmek için köy halkı seferber olmuş el birliği ile çevreye yayılmadan söndürülmüştü.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.