1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Burulday’dan bildiri yayımlayan amirallere sert tepki!
Burulday’dan bildiri yayımlayan amirallere sert tepki!

Burulday’dan bildiri yayımlayan amirallere sert tepki!

Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (KARSESOB) Başkanı Adem Burulday, bildiri yayımlayan emekli amirallere sert tepki gösterdi.

A+A-

Volkan KARABAĞ

Deniz Kuvvetlerinden emekli 104 amiral, Montrö Boğazlar Sözleşmesi ve laiklik vurgusu yaparak darbe imalı bir bildiri yayınladı. Bildiriye tüm Türkiye’den olduğu gibi Kars’tan da tepkiler geldi.

Vatanın bekasını ve milletin istikbalini hiçe sayarak anti-demokratik bir yöntemle kokuşmuş bir zihniyetin mahsulü olan bu bildiriyi şiddetle kınadığını ifade eden Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (KARSESOB) Başkanı Adem Burulday, “Anayasamıza göre, Hâkimiyet milletin olmasına rağmen, Cumhuriyetin ilanından bu yana darbeciler ve darbe heveslileri, zaman zaman milletin hâkimiyetine müdahale ederek, suç işlemişlerdir. Ülkemiz, 27 Mayıs 1960’da silahlı kanlı darbe, 12 Eylül 1980’de kanlı askeri darbe, 28 Şubat 1997’de post modern darbe, 12 Mart 1971’de kanlı muhtıra, 27 Nisan 2007’de e-muhtıra, 15 Temmuz 2016’da da kanlı darbe kalkışmasına muhatap olmuştur. 3-4 Nisan 2021 gecesi 104 emekli amiralin imzası ile yayınlanan bildiride, 1936’da imzalanan Montrö Boğazlar sözleşmesinin gündeme gelip tartışılması ve Kanal İstanbul’un yapımı sert dille eleştirilmiş, halkın oyları ile seçilerek ülkeyi idare eden siyasi irade tehdit ve tenkit edilmiştir. Darbelerden medet umanlara karşı Milli İradenin Temsilcisi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin yanında olmaktan asla vazgeçmeyeceğiz.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.