1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bülbül Mahallesi, Şehitler Mahallesinden topraklarını geri istiyor
Bülbül Mahallesi, Şehitler Mahallesinden topraklarını geri istiyor

Bülbül Mahallesi, Şehitler Mahallesinden topraklarını geri istiyor

Bülbül Mahallesi sakinleri, geçtiğimiz yıllarda bir kısmı Şehitler Mahallesine bağlanan kısmını geri istiyor.

A+A-

Tacettin DURMUŞ 

Kars Belediyesi tarafından Şehitler Mahallesi mezarlığında devam eden ağaçlandırma seferberliği sırasında mahalle sakinleri, durumu Başkan Ayhan Bilgen’e dert yandı.

Bülbül Mahallesi Muhtarı Cüneyt Kaya ile birlikte mahalle sakinleri dönemin Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş döneminde mahallelerinin bir kısmının Şehitler Mahallesine bağlandığını dile getirdi.

Kafkas Üniversitesi yerleşkesinin büyük kısmının da Bülbül Mahallesi sınırları içerinde olmasına karşın yerel hizmetlerden son derece mahrum olduklarını dile getiren mahalle sakinleri, Belediye Başkanı Ayhan Bilgen’den mahallenin birikmiş sorunları başta olmak üzere imar ve dolmuş sorununa el atmasını istedi.

MAHALLEMİZE İMAR GİRSİN, DOLMUŞ SORUNU ÇÖZÜLSÜN!

Kars Valisi Türker Öksüz’ün seçim öncesi mahallerini ziyaretleri sırasında kendileri ile bir araya geldiğini ve sorunları kendisine anlatılarını hatırlatan mahalle sakinleri, öncekili olarak mahallenin dolmuş sorunun da çözülmesini istediler. Mahallesi adına Belediye Başkanı Ayhan Bilgen’e açıklamada bulunan Muhtar Cüneyt Kaya: “Önceki yıllarda mahallemizin bir kısmı Şehitler Mahallesine bağlandı. Şehitler Mahallesinde kentsel dönüşüm projesi kapsamında imar var ama Bülbül Mahallesinde yok. Sayın Valimiz birkaç ay önce mahallemizi ziyaret etti ve mahalle halkı ile bir ayara geldi ve sorunları dinledi. Valimiz seçilecek yeni belediye yönetimi ile sorunların birlikte çözüleceğinin sözünü verdi. Çok faydalı bir toplantı oldu. Mahalle halkı bu ziyaretten dolayı çok mutlu oldu. Sayın Valimiz de sorunlarımızı biliyor. Mahallemiz şehir merkezine uzak ve dolmuşlar mahallemize girmiyor. Eğer gelmezlerse halk otobüsü istiyoruz.” Dedi.

BAŞKAN BİLGEN: “DOLMUŞÇULAR UZLAŞMAZSA ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ”

Tüm şehrin olduğu gibi mahallelerin de sorunlarının her geçen yıl büyüdüğünü mahalle halkına anlatan Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, dolmuşçulara uyarıda bulundu.

Dolmuşçu esnafının aralarındaki sorunu uzlaşarak çözmemeleri durumunda mahalleye halk otobüsü tahsis etmeyi dahi düşünebileceklerini de belirten Başkan Bilgen: “Bütün şehrin ortak problemleri kapsamında birikmiş sorunları var. Göreve henüz yeni geldik. Elimizden geldiğince kıt imkânlarımıza rağmen acil sorunlara müdahale ediyoruz. Şu zamana kadar meclis üyelerimiz mahallenin sorularını bize ilettiler. Mahallenin sorunları muhtarlar marifetiyle de bizlere iletiliyor. Önümüzdeki hafta muhtarlarımızla toplantıda bir araya geleceğiz. Sorunları bir sıralamaya koyacağız ve ilk etapta imkânlarımız ölçüsünde çözeceğiz. İmar sorunu köklü bir tartışma gerektiriyor. Şehrin geneliyle ilgili imar sorununu masaya yatırdıktan sonra mahallere yöneleceğiz. Küçük sorunları çözerken büyük sorunlar da ortaya çıkabiliyor. Şimdiye kadar hep bunun tersini yapmışlar, sorun çözerken sorun yaratılmış. Bazen mücahitler kayırılmış, bir sokakta birine 2 kat, diğerine 7 kata izin verilmiş. Mahaller bile kayrılmış, birine hizmet gitmiş bir diğer mahalle kaderine terk edilmiş. Aynı yanlışı bizde yapmaya kalkışırsak karmaşa gittikçe büyür. Bize birazcık izin verin.

BİZ BU HALKA HİZMET ETMEK İÇİN VARIZ

Dolmuş sorunu da bize sık sık hatırlatılıyor. Bir uzlaşma ile çözüm öneriyoruz. Dolmuş sahiplerinin aralarındaki sorunları oturup konuşarak çözmelerini bekliyoruz. Uzlaşırlar ve sorunlarını uzlaşarak çözerlerse problem ortadan kalkar. Çözmezlerse de biz belediye olarak görevimizi yasal yoldan yapacağız. Sonuçta onlarda biz de bu halka hizmet etmek için varız. Dolmuş işletmecileri elbette ki kendi karlarını gözetmek sorundadırlar. Aynı zamanda da mahalle halkına hizmeti gözetmek zorundadırlar. Uzlaşmak isterlerse onlara yardımcı olacağız. Uzlaşamazlar ve aynı yönteme devam ederlerse biz belediye olarak dolmuş hizmeti vermenin yolunu arayacağız. Zaten bir araç alımı ile ligli olarak girişimimiz var.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.