1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bugünle gurur duyuyoruz...
Bugünle gurur duyuyoruz...

Bugünle gurur duyuyoruz...

Kars Ardahan Iğdır Serhatlar Birliği Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

A+A-

Yıldırım mesajında şu ifadelere yer verdi: Yurdumuzun düşmanlardan kurtulması ve vatanımız topraklarında özgürce yaşamamız uğruna verilen Kurtuluş Mücadelesinden sonra artık Türk Ulusunun tek bir hedefi vardı; Cumhuriyeti kurarak halkın özgür iradesiyle kendi kendisini yönetmesini sağlamak. Bu amaç doğrultusunda 23.Nisan.1920 tarihinde bir araya gelen temsilciler Atatürk’ün “Ulusu yine ulusun azim ve kararı kurtaracaktır Tek bir egemenlik vardır, o da ulusal egemenliktir” sözleriyle TBMM’yi kurarak Cumhuriyetin ve egemenliğimizin ilk temelleri attılar.

Türk Milleti için çok büyük önem taşıyan 23 Nisan tarihini Ulusal ve Egemenlik Bayramı olarak kutlamaktayız. Kurtuluş savaşındaki mücadelemiz birçok millete güç ve cesaret vermiş, onlara da örnek olmuştur.

Ayrıca bu bayramın Türk çocuklarına armağan edilmiş olması da dünyada bir ilk olarak yine önem taşımaktadır. Mustafa Kemal Atatürk geleceğimiz olan çocuklarımıza bu bayramı armağan ederek tüm dünyaya ileri görüşlülüğüyle örnek bir lider olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır.

Türk Ulusunun Ulusal Egemenlik Bayramı ve Türk Çocuklarının 23 Nisan Çocuk Bayramı kutlu olsun.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.