1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bu salon nihayet elden geçirilecek
Bu salon nihayet elden geçirilecek

Bu salon nihayet elden geçirilecek

Kars Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü konferans salonunda mevcut bulunan koltuklar değiştirilecek ve elektronik malzemeler onarılacak.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Yıllardan beridir türlü sıkıntıların yaşandığı konferans solonunda gerçekleştirilen etkinlikler sırasında gözlenen aksaklıklar, nihayet yetkililer tarafından dikkate alınarak, harekete geçildi. İl Özel İdaresi tarafından yapılacak olan koltukların değişimi ve elektronik malzemelerin onarım işinin ihale duyurusu önceki gün yerel gazetede ilana çıktı.

İl merkezinde Halk Eğitim Merkezi çok amaçlı salon ile birlikte geçmiş yıllarda Kars’ın kültür ve sanat alanlarında yükünü çeken Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Salonunda, özellikle ses sisteminde yaşanan sorunlar, burada düzenlenen etkinliklerin sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesine engel oluyordu. Ayrıca salonun ısıtma sisteminin de elden geçirilmesi gerekirken, ışıklandırma sistemi de ilgi ve alaka istiyor.

Zaten son yıllarda Kars’ta kültür ve sanatsal etkinlikler unutulmaya yüz tuttu ve okulların rutin etkinlikleri dışında neredeyse hiçbir etkinlik yapılmıyor. İl merkezinde mevcut Halk Eğitim Merkezi çok amaçlı salonu ile Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Salonu’da ise sadece 10 Kasım Atatürk’ü ve Kazım Karabekir Paşa’yı anma günü, 30 Ekim Kars’ın Kurtuluşu, trafik haftası, 23 Nisan Öğretmenler Günü gibi özel gün ve milli bayram etkinlikleri yapılıyor. Her iki salon öncelikle siyasi partilerin gövde gösterileri ile bazı STK ve odaların kongrelerinin yapıldığı mekan olmaktan öte hizmet vermez oldu.

Öte yandan Kafkas Üniversitesi tarafından kampüs içerisinde yapılan ve faaliyetlerine başlayan Ahmet Arslan Kongre ve Kültür Merkezi ise Kars’ın yüz akı oldu. Kars’ın ve Kafkas Üniversitesi’nin adeta yüz akı olan kongre merkezinin ana salonu bin 22 kişi kapasiteli olarak inşa edildi. Sahne arkasında 2 adet kuaför odası, 3 adet makyaj odası, 1 adet kostüm odası, 2 adet dinlenme odası ve 2 adet prova odası var. Kongre merkezinde aynı zamanda,150 kişilik 1 adet çalıştay salonu, 148 kişilik 2 adet çalıştay salonu,78 kişilik 1 adet çalıştay salonu, 56 kişilik 1 adet Çalıştay salonu ve 72 kişilik 1 adet basın ve toplantı salonu inşa edildi. Kongre merkezinin fizik yerleşkesinde ayrıca, 1 adet büyük çok amaçlı etkinlik salonu, 1 adet 400 kişilik yemek salonu, 1 adet vip (protokol) yemek salonu, 1 adet mutfak ve yemek pişirme bölümü, 2 adet fuaye ve sergi salonu, 1 adet kuru erzak deposu, 1 adet VİP dinlenme ve konaklama odası ve 2 adet kafeterya mevcut. İdari kısımlarda ise 1 adet müdür odası, 7 adet memur ofisi odaları, 20 adet otel odası (Her oda 2 kişilik)Yeteri kadar depo sığınak ve ısı merkezi yer alıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.