1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bu imamın boş vakti yok
Bu imamın boş vakti yok

Bu imamın boş vakti yok

Kars’ın Yenişehir Mahallesi Başbakanlık toplu Konut İdaresi (TOKİ) Yenişehir Camii’nde 1.5 yıldır imamlık yapan İbrahim Karadeniz, cami çevresini de soy ismi gibi adeta Karadeniz’e benzetti.

A+A-

Bahçede çevre düzenlemesi yapan İmam Karadeniz, eline aldığı çekiçle de cami yoluna kilit parke döşüyor. 1 elinde 10 marifet olan Karadeniz, gayreti ve azmiyle mahallelinin de gönlünde taht kurdu. Mahallelinin baş tacı ettiği imam namazdan arta kalan zamanını bahçıvanlığı ayırdığı eğitime verdiği önemle de gelecek nesillere de örnek olmayı sürdürüyor.

Yenişehir Camii imamı İbrahim Karadeniz, 1.5 yıl içinde Belediye’den getirttiği çam söküm makinesiyle cami bahçesine yaklaşık 30 ağaç dikti. Yine cami derneği ve belediye desteği ile kilit parke getirterek cami yolunu kendi elleriyle döşedi. Ustalığıyla tanınan imamın yaptığı yolda rahatça yürüyen vatandaşlar, yine cami imamının kendi elleriyle büyüttüğü çiçekleri de koklayarak içlerine huzur soluyorlar. Camiye yeni yapılan modern morg ve abdesthane de cami cemaatini daha da sevindiriyor.

Karadeniz, “1 buçuk yıldır burada görev yapmaktayım. 15 yıllık görevliyim. Geldiğimden bu yana caminin bahçesine 30-35 civarında yüksek çam ektik. Bu anlamda Belediyeden çam söküm makinesi temin ettik. Etrafın yeşillendirilmesi peyzaj çalışması dediğimiz çiçeklendirme faaliyetlerini yürüttük. Cami bahçesine parke taşı yaptık. Bu anlamda cami etrafında devam etmekte olan inşaatlardan istifade ettik. Belediyeden kum aldık, garajın oradan kilit taşı aldık 20-25 metrekare geriye kalanın tamamını cami cemaatimiz, esnafımız karşıladılar. Gerektiğinde bahçıvanda olmak gerekiyor usta da olmak gerekiyor. Gerektiğinde bunları öğrenip taşın altına elini koymak gerekiyor. Cami Derneği bu konuda bize çok yardımcı oldu onlara teşekkür ediyoruz. El birliği ile iş birliği ile bunların üstesinden geliyoruz. Sabah namazı kıldırttıktan sonra devam eden faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Yaklaşık 3.5-4 aydır bu faaliyetteyiz ve bitirmek üzereyiz, az kaldı. Abdesthanemiz kullanılamayacak haldeydi tamamen yeniledik, burada morgumuz yoktu hijyenik bir morg yaptık. Katkıda bulunan kardeşlerimize teşekkür ederiz. Derslerimiz yine devam edecektir. Kars bir ilki başardı ve yaklaşık 30’a yakın bir gurubumuz ilahi gurubu oluşturdu Evliya Caminin programında yaklaşık bin kişiye ilahi dinletisi sundular.” dedi.

Mahalle sakinleri de, “İmamımız hem bahçıvanlık yapıyor, hem imamlık yapıyor, duvar örüyor, bahçe düzenliyor. Allah ondan razı olsun. İmamımız hem camiye hem de çevreye bakıyor. Morg olsun, parkelerin döşemesi olsun hepsini o yapıyor. Onun bahçede yetiştirdiği çiçekleri bizlerde kokluyoruz. Çayır-çimen hepsi onun marifeti. İmam sempatik olduğu için kendisine daha fazla rağbet vardır. Çok özverili davranıyor. Yazın burada 70-80 öğrenci vardı. Hepsi ile ilgilendi, Allah razı olsun.” diye konuştular. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.