1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bozkuş'tan Veda Yemeği
Bozkuştan Veda Yemeği

Bozkuş'tan Veda Yemeği

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu'na veda yemeği verildi.

A+A-

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, 15 Temmuz 2004 yılında Kars'ta göreve başlayan ve İstanbul Azerbaycan Başkonsolosluğu'na atanan Hasan Sultanoğlu onuruna yemek verdi.

 

Öğretmenevi Salonu'nda verilen yemeğe Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Azerbaycan Başkansolosu Hasan Sultanoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları ve İl Genel Meclisi ile Belediye Meclis üyeleri katıldı. Sıcak bir ortamda geçen yemekte zaman zaman duygulu anlarda yaşandı.

 

Onuruna verilen yemekte bir konuşma yapan Azerbaycan Kars Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu, 6 yıldır Kars'ta olduğunu ve Karslıların kendisini bağrına basarak, her türlü konuda kendisine yardımcı olduklarını söyledi.

 

Azerbaycan Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu; "6 yıldır Kars'tayım, 6 yıl içerisinde Karslılar beni çok güzel karşıladılar. Bütün işlerimde bana yardımcı oldular, bende kendimi kendi memleketimde, doğduğum köydeki gibi hissettim. Benim amacım burada iki kardeş ülkenin bir millet, iki devlet olan Azerbaycan ile Türkiye arasında olan ilişkilerin gelişmesine hizmet etmek, konsolosluk hizmetlerini Karslıların gönlünce yapmak, bunlar oldu. Bütün bunları hayata geçirmemde bana Karslılar yardımcı oldular. Bundan dolayı hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

 

KARS'IN 40 DERECE SOĞUĞUNUDA SEVDİM İNSANLARIN YÜREĞİNİN SICAKLIĞINIDA SEVDİM

 

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu, onuruna verilen yemekte zaman zaman duygulu anlar yaşadı. Sultanoğlu'nun konuşması sırasında bazen gözleri doldu.

 

Kars'ın 40 derece soğuğunu ve insanların yüreğinin sıcaklığını da sevdiğini belirten Başkonsolos Sultanoğlu; "Karslılar bizlerin çok zahmetini çekti. Kars'tan ayrılmak benim için çok zor. İstanbul'da bulunduğum süre içerisinde ben bunu daha çok hissedeceğim. Yani bu 6 yılda öyle alıştım ki ben Kars'a kendimi Karslı hissediyorum. Ben bunu ilk günde dedim. Ama ne yapalım her şeyin başlangıcı olduğu gibi birde sonu var. Beni teselli eden, beni mutlu eden, çok sevdiğim Türkiye'mizden ayrılmadım. İstanbul'da olacağım. İstanbul'da bulunduğum süre içerisinde benim kalbim Kars'ta olacak. Kars ile ilişkilerimi her zamanki gibi sürdüreceğim. Ben Kars'ı çok seviyorum. Kars'ın 40 derece soğuğunu da sevdim. İnsanların yüreğinin sıcaklığını da sevdim. Bunların hepsini bedenine işledim. Sizlere bana gösterdiğiniz ilgi ve destekleriniz için hepinize teşekkür ediyorum. Hakkınızı helal edin" diye konuştu.

 

Yemeğe katılan Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Başkonsolos hasan Sultanoğlu'na Kars'a yaptığı hizmetler için teşekkür etti.

 

Başkan Nevzat Bozkuş; "Kars'tan İstanbul iline tayini çıkan ve 6 yıllık süre içerisinde Başkonsolos Sultanoğlu Kars'ın sosyal, kültürel ve ekonomik faaliyetlerine katkıda bulunmak üzere hep duygu ve düşüncelerini bizlerle paylaştı. Bir Karslı gibi Kars'ı yaşamaya çalıştı, böyle bir değerli hemşerimizin ilimizden bir başka ile gitmesinden, bir metropol ile gitmesinden dolayı sevinçliyiz. Ama ilimizden ayrılmasından dolayı da üzüntülüyüz. Başkonsolosumuzun alçak gönüllü ve mütevazi olması Kars'ın sorunlarına bir Karslı gibi eğilmesinden dolayı da Kars halkının gerçekten sevgisini, saygısını kazanmış son örnek olarak işte belediyemizin, belediye meclis üyelerimizin Azerbaycan ülkesinin Gence kentine gitmesinde ve oradaki dostlarımızla, kardeşlerimizle bir arada bulunmamızda kendisi vesile olmuştur" dedi.

 

HAYDAR ALİYEV PARKI'NIN YAPILMASI İÇİN HER TÜRLÜ KOLAYLIĞI SAĞLAYACAĞIZ

 

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Azerbaycan Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu'nun girişimleriyle yapılması planlanan Haydar Aliyev Parkı'nın yapılması için belediye olarak ellerinden gelen her türlü kolaylığı sağlayacaklarını belirtti.

 

Bozkuş; "Haydar Aliyev Parkı projesinde gözünüz arkada kalmasın. Biz yerel yönetim olarak, belediye meclisi olarak elimizden ne gelir ise o kolaylığı sağlayacağız. Ve onu burada yaşatacağız. Bu konuda emin olabilirisiniz. Gence kentinde biz gittik gördük, gerçekten Türkiye Cumhuriyeti'nde Atatürk ne ise Gence'de de rahmetli Haydar Aliyev o şekilde karşılandığını, değer verildiğini gördük. Bu da şunu gösteriyor demek ki birçok konuda aynı duyguları paylaşıyoruz. Bu nedenle Aliyev parkının Kars'ta yapılması için hiçbir şeyden kaçınmayacağız. Bundan emin olabilirsiniz. Sizlere yeni görevinizde başarılar diliyorum. Kars'ta herkesin evinin sizin eviniz olduğunu unutmayın" diye sözlerini tamamladı.

 

Daha sonra Azerbaycan Başkonsolosu hasan Sultanoğlu'na bir plaket ve Kars'ın simgesi bir halı verildi. Başkonsolos Sultanoğlu'na fahri hemşehrilik beratı verilmesi içinde belediye meclisi olağanüstü toplanacak.

yemek-2.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.