1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Borluk Vadisi ve Üçler Tepesi doğaseverlerin öncelikli rotası haline geldi
Borluk Vadisi ve Üçler Tepesi doğaseverlerin öncelikli rotası haline geldi

Borluk Vadisi ve Üçler Tepesi doğaseverlerin öncelikli rotası haline geldi

Sayısız medeniyetlere beşiklik etmiş olan Kars ve çevresi tarihi ve doğal varlıklarıyla az da olsa keşfedilmeğe devam ediyor.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

İl merkezinden yürüyerek 10 dakika uzaklaşıldığında; doğrudan doğayla baş başa kalınılan Kars’ın özelliklerinin tanınırlılığa ve bilinilirliğe ihtiyacı her geçen gün artıyor. 7 ilçesi, 1 Beldesi ve 381 köyü ile adeta açık hava müzesi olan Kars ili keşfedildikçe, büyülemeye devam ediyor.

Kars’ta aktif halde faaliyetlerine devam eden dağcılar ve bisiklet tutkunlarının keşif günceleri devam ederken, Borluk Vadisi, Üçler Tepesi, Yahni Dağları, Dereiçi Kanyonu, Akyaka Kanyonu ve Sarıkamış Ormanları gibi alanlar doğaseverlerin rotasını oluşturur haline geldi.

Her hafta sonunda, sabah saatlerinde ve mesai saatleri dışında bir araya gelen, Zirve Dağcılık Doğa Sporları Kulübü Kars Şubesi üyeleri, sabah saatlerinde mesai öncesi ve hafta sonları düzenli olarak keşif güncelerini zenginleştiriyor.

Özellikle Borluk Vadisi, Üçler Tepesi ve Sarıkamış ormanlarına günübirlik turlar düzenleyen Zirve Dağcılık Doğa Sporları Kulübü Kars Şubesi ailesine katılanların sayısı artarak devam ediyor.

Doğa yürüyüşlerine katılan sporseverler ailece katıldıkları etkinliklerle spor yapmanın, temiz hava solumanın ve paylaşmanın hazzını yaşarken, yaşadıkları veya misafir oldukları kadim kent Kars’ı tanıma ve tanıtma fırsatı da buluyor. Faaliyetlere katılan doğa tutkunları, spor yaptıkları gibi çektikleri fotoğrafları ve videoları da sosyal medya hesaplarından paylaşarak ve gazetemizin yaptığı haberlerle de Kars’ın gönüllü tanıtım elçisi oluyorlar. Son birkaç rotalarını Üçler Tepesi ve Borluk Vadisine çeviren doğa tutkunları önümüzdeki günlerde rotlarını Kars’ın bir başka noktasına çevirecek ve o mekanları da doyasıya yaşayacak ve tanıtacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.