1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bölge Baroları Toplandı
Bölge Baroları Toplandı

Bölge Baroları Toplandı

Kars Barosu’nun da Katıldığı Toplantıda Şiddet Değil Diyalog İstendi

A+A-

Bölge baroları, Kürd sorununa şiddet yolu ile değil diyalogla çözüm bulunmasını talep etti. BDP'nin meclise gitmesi istenen açıklamada KCK tutuklamalarına da tepki gösterildi.

Bölge baroları, sorunlara şiddetten uzak, barış, diyalog ve uzlaşma yolu ile çözüm aranması gerektiğini açıkladı. 16 baronun yaptığı ortak açıklamada BDP milletvekillerinin çözüm sürecine katkı sunmak için Meclis çalışmalarına katılması istendi.

Bölge barolarının Tunceli'deki toplantısı sona erdi. 23-24 Eylül tarihlerinde Tunceli Barosu'nun ev sahipliği yaptığı toplantıya Ağrı, Bitlis, Hakkari, Malatya, Urfa, Van, Batman, Diyarbakır, Kars, Muş, Şırnak, Bingöl, Elazığ, Mardin, Siirt ve Tunceli baroları katıldı.

Toplantı sonunda 8 maddelik bir bildiri yayınlandı. Barolar adına bildiriyi Bölge Baroları Dönem Sözcüsü Dersim Barosu Başkanı Av. Fatma Kalsen okudu.

Sorunlara şiddetten uzak, barış, diyalog ve uzlaşma yolu ile çözüm aranması gerektiğinin vurgulandığı bildiride, "Hiçbir şiddet kabul edilemez, bunun siyasi ve insani açıklaması olamaz." ifadeleri yer aldı.

"Akan kanın bir an önce durması için müzakere dili hakim kılınmalıdır" ifadelerini kullanan Kalsen, MİT ile PKK yöneticilerinin yaptıkları görüşmelerin toplum nezdinde olumsuz tepki ile karşılanmadığı, bu görüşmelerin Kürd sorununun şiddet dışında çözülmesi amacıyla devam ettirilmesi gerektiğini belirtti. Kalsen "Bu kapsamda BDP'nin de içinde yer aldığı blok milletvekillerinin çözüm sürecine katkı sunmak için Meclis çalışmalarına katılması ve bunun koşullarının da hazırlanması gerekmektedir." dedi. Ayrıca "Sivil alanın genişletilmesi için haksız tutuklamalara son verilmelidir." ifadeleri ile KCK operasyonlarında siyasilerin tutuklanmalarına işaret eden Kalsen, "Faili meçhul cinayetler, toplu mezarlar, kayıplar, zorla göç ettirmeler, insanlığa karşı suçlar ve işkenceler konusunda ülkemiz geçmişi ile yüzleşmelidir." diyerek Türkiye'nin, Birleşmiş Milletler'in 'Bütün Kişilerin Zorla Kaybedilmeden Korunmasına Dair Uluslararası Sözleşme'sine taraf olmasını istediklerini belirtti. Kalsen'in okuduğu bildiride çevre felaketlerine sebep olduğu belirtilen baraj ve hidroelektrik santral projelerine de son verilmesi talep edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.