1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bitki sergisi ilgi gördü
Bitki sergisi ilgi gördü

Bitki sergisi ilgi gördü

Kuzey Doğa Derneği tarafından düzenlenen Türkiye’nin ilk Uluslararası Biyoçeşitlilik kurslarına katılan kursiyerler Namık Kemal Toplum Merkezi’nde sergi açtı.

A+A-

Türkiye’nin ilk Etnobiyoloji Kursuna katılan kursiyerler yöre halkı ile bire bir görüşüp onların bitkilerle ve hayvanlarla olan ilişkilerini değerlendirdiler. Ardından da sadece bölgedeki çalışmalarıyla değil aynı zamanda kendi ülkelerinden getirdikleri yerel yemekleri, bitkiler ve diğer ürünlerle el işlerinden oluşan sergi açtılar.

 

Sergiyi gezen davetliler sergideki ürünlerden tadarak bir değerlendirme yaptılar. Sergi hakkında görüşlerini açıklayan Doç. Dr. Çağan Şekercioğlu, “Burada Türkiye’nin ilk Uluslararası Etnobiyoloji Kursu sonunda katılımcıların bölgelerinden getirdiği yerel yemekler, bitkiler, diğer ürünler ve el işleri ile ilgili bir sergi düzenliyoruz. Kars Namık Kemal Evi’ndeki kursa Kırgızistan, Tacikistan ve Türkiye’den 17 kişi katıldı. Hocalarımız Dr. Füsun Ertuğ ve Gry Martn ile bir hafta boyunca Etnobiyoloji Araştırma Metotları üzerine eğitimler gerçekleştirdik. Sarıkamış, Kars-Sarıkamış Milli Parkı ve çevre köyleriyle yine Kuyucuk Gölü Ramsar alanı ve çevre köylerinde geleneksel yaşantı tarzını incelendi ve arazi gezileri yapıldı. Köylerde öğle yemeklerinde hazırlanan yöresel yemekler yenildi. Bölge halkının geleneksel köy yaşamı da yerinde incelendi. Biz bu çalışmaların sonunda Kars Namık Kemal Evi’nde bütün Karslılara açık bir sergi düzenledik. Bu sergiye gelen Karslılarla da bu çalışmanın sonucunu paylaşıyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Sergi Kars halkı tarafından büyük ilgi gördü.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.