1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. “Biraradayız, İdlib’in Yanındayız”
“Biraradayız, İdlib’in Yanındayız”

“Biraradayız, İdlib’in Yanındayız”

İnsani Yardım kampanyası başlatıldı...

A+A-

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun öncülüğünde 81 ilde İdlib için yardım kampanyası başlatıldı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) öncülüğünde “Biraradayız, İdlib’in Yanındayız” sloganıyla başlatılan yardım kampanyasına Kars’tan da destek verildi.

Konuyla ilgili olarak Kars Valiliğinden yapılan açıklamada, “İdlib Bölgesinde 2019 yılında yapılan saldırılarda yaklaşık 900 bin kişi yerinden edilmiş olup İdlib merkez, İdlib kuzeyi, Atme kamplar bölgesi ve sınırımız yakın noktalarına yönelik göç hareketi gerçekleşmiştir.

01 Aralık 2019’dan günümüze kadar ise toplam 312 bin kişi sınırımıza yakın yerlere göç etmiştir. Göç edenlerin yüzde 76’sı kadın ve çocuklardan oluşmaktadır. Bölgedeki kış koşulları ve yoğun yağış yaşam şartlarını olumsuz yönde etkilemektedir.

Bu minvalde, bölgede yaşayan insanların acılarının hafifletilmesi ve acil insani ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun öncülüğünde; AFAD Başkanlığımız, Türk Kızılayı, Türkiye Diyanet Vakfı, Beşir Derneği, Deniz Feneri Derneği, İHH, Hayrat Yardım, Hüdayi Vakfı ve Sadakataşı kurumlarının işbirliğinde “Biraradayız, İdlib’in Yanındayız” insani yardım kampanyası başlatılmıştır.

Tüm vatandaşlarımızı, İdlib’deki insanlık dramına bir nebze olsun çare olabilmek için İçişleri Bakanlığımız tarafından başlatılan “Bir Aradayız #İdlibinYanındayız Kampanyası”na destek vermeye davet ediyoruz.” denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.