1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bir şehirde yaşadığımızı ne zaman öğreneceğiz!
Bir şehirde yaşadığımızı ne zaman öğreneceğiz!

Bir şehirde yaşadığımızı ne zaman öğreneceğiz!

Yıllardan beridir süregelen çöp sorunu bir türlü bitmek bilmiyor. Kars’ın en kalabalık ve iş yerlerinin en yoğun olduğu caddelerde çöp kültürü bu şehre yakışır vaziyete eremiyor.

A+A-

Belediyenin temizlik işleri müdürlüğü tarafından çöplerin bırakılma saatleri iş yeri sahiplerine bildirilmesine rağmen bu kurala asla uyulmuyor. Neredeyse tüm cadde ve sokaklarda bazı iş yeri sahipleri zaman mevhumu gözetmeksizin dükkanlarının içini kapı önüne süpürüyor. Biriken çöplerini anında iş yerleri önündeki direk diplerine ve hatta çöp kutularının içinde değil de yanına gelişi güzel bırakıyor. Bu da yetmezmiş gibi sıvı atıklarını da aynı şekilde rastgele cadde ve sokağa serpiyor. Ve hatta sobalarını borularını bile caddede temizliyorlar. Böylece sıvı atıklar olduğu gibi donarak dayanılmaz bir pislik ve görüntü kirliliği oluşturuyor. Son yıllarda binlerce yerli ve yabancı ziyaretçilerin akına uğrayan Kars'ın turistik caddeleri, Atatürk, Ordu, Kazım Paşa ve diğer caddeler bu kirlilikten nasibini alıyor. Kars Belediyesi seyyar temizlik görevlilerinin gayretine rağmen yetersiz kalındığı gibi vatandaş, iş yerlerinin önünü temiz tutmaktan kaçınıyor. Şehrimize gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerin hayretle tanıklık ettiği bu manzara turizmi baltalarken, çöplerini cadde ve sokaklara atanların kendilerine ‘Bir şehirde yaşadığımızın acaba farkında mıyız, burası kadim kent Kars’ diye sorması gerekiyor.

Öte yandan il merkezinde bulunan Kars Çayı, Bayrampaşa Deresi, DSİ kalanları gibi diğer kanallar da aynı akıbeti yaşıyor. Yine duyarsız bazı vatandaşlar çöplerini ve diğer atıklarını yaz - kış demeden kanallara atıyor. Belediyeye ait temizlik işleri ekiplerinin çabaları bile bu kirliliği engelleyemiyor. Çöplerin gelişigüzel dereye atılması ise en büyük sorun olarak özellikle yaz aylarında kötü koku, görüntü kirliliği ve sağlık sorunu olarak ortaya çıkıyor. Artık belediyenin cezai müeyyideler uygulayarak duyarsız vatandaşa bir şehirde nasıl yaşanılacağını öğretmesi gerekiyor. Çöplerini gelişigüzel atanlara yaptırımlar yapılması elzem hale geldi…

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.