1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bir anne daha hayatta...
Bir anne daha hayatta...

Bir anne daha hayatta...

8. gebeliğinin sorunlu olması nedeniyle hayati tehlike yaşayan Zühre Mahim isimli gebe anne, Kars Devlet Hastanesi’nde 10 uzman hekimin iştirakiyle gerçekleştirilen başarılı ameliyat sonrasında hayata döndürüldü.

A+A-

Kars’ın Susuz ilçesinde ikamet eden 37 yaşındaki Zühre Mahim’e, doğum için gittiği Kars Devlet Hastanesi’nde Kadın Doğum Uzmanı Dr. Nergis Kılıç tarafından plasental dekolman tanısı kondu ve hasta acil olarak ameliyata alındı. Ancak ameliyat esnasında hastanın kanamasının artması üzerine farklı branşlardan uzman hekimler de ameliyata iştirak etti. Zor geçen ameliyatta 10 uzman hekim anneyi hayata döndürerek önemli bir başarıya imza attı. Ameliyat esnasında 10 ünite trombosit, 10 ünite eritrosit, 13 ünite tam kan, 16 ünite plazma transferi yapılan anne yoğun bakıma alındı. İlk ameliyatından 2 gün sonra tekrar ameliyata alınan hasta, büyük oranda hayati tehlikeyi atlattı.

Kars İl Sağlık Müdürü Dr. Fahri Sevinç, plasental dekolmanın hem anne hem de bebek için hayatı tehdit eden önemli bir gebelik komplikasyonu olduğunu ve her 100 gebeliğinin birinde görüldüğünü kaydederek şunları söyledi: 

“Anne ölümlerinin yüz binde 10’ların altına çekilmesi için Bakanlığımızın yaptığı hassas çalışmalar, bizleri de bu konuda çok titiz davranmaya sevk etmiştir. Annelerimiz için devletimizin tüm imkânları seferber edilmiştir. Doktor arkadaşlarımız da bunun bilincinde olmaları münasebetiyle ellerinden gelen tüm fedakârlığı göstermiş ve annemizi hayata bağlamışlardır. Annelerimiz ölmesin diye her türlü fedakârlıkta bulunan tüm personelimize teşekkür eder, göstermiş oldukları ilgi ve alakayı takdire şayan bilirim.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.