1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bilgen: "Kars’ta geriye dönük çok ciddi imar sorunları var"
Bilgen: "Kars’ta geriye dönük çok ciddi imar sorunları var"

Bilgen: "Kars’ta geriye dönük çok ciddi imar sorunları var"

Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, haftalık basın toplantısında yaptığı açıklamada, Kars’ta geçmiş dönemlerde imar konusunda vahim düzeylerde usulüne uygun olmayan imzalar atıldığını söyledi.

A+A-

Tacettin DURMUŞ - Volkan KARABAĞ 

Kat tadilatları ve imar planları ile ilgili tartışmalar olduğuna vurgu yapan Bilgen, Kars’ta inşat sektörünün, tarım ve hayvancılık ile turizmden sonra üçüncü sırada geldiğini belirterek mevsim koşulları nedeniyle inşaat sezonun çok kısa sürdüğünü söyledi.

Geçmiş dönemlerde başta çarpık yapılaşma olmak üzere, imar yasalarına uygun olmayan, kat tadilatları ile ilgili olarak çok ciddi sorunlarla karşılaştıklarını belirten Bilgen, günümüze kadar birçok binada kat tadilatlarının usulüne aykırı olarak yapılmış olduğunu açıkladı.

Kanuna uygun bir şekilde kimseye ayrımcılık yapmadan ve kimseye ayrıcalık tanımadan kat disiplinini sağlamayı planladıklarını da açıklayan Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen: “İmar planlarının keyfi ve kişisel ilişkilerle bozulmasını nasıl engelleriniz diye bunun arayışı içerisinde olacağız. Bilindiği gibi Kars’ta hayvancılık, turizm den sonra üçüncü sektör inşaat sektördür. Hayvancılık ve turizm ile birlikte mevsimsel koşullar dolayısıyla inşat sezonu çok kısa olduğu için vatandaşlarımızın çalışmalarını engelleyecek ve zorlaştıracak şeyler yapmak istemiyoruz. Aynı zamanda bu işi hukuka uygun da yapmak istiyoruz. Ne yazık ki geçmişte kat tadilatları ile ilgili olarak çok ciddi bir sorunla karşılaşmaktayız. Günümüze kadar birçok binada kat tadilatları usulüne aykırı olarak yapılmış. Tabiî ki bir genelleme yaparak birilerini itham etmek istemiyoruz. Firma isimleri, sahipleri veya kontrolörleri itham etmek niyetinde değiliz. Ama ortada hukuka aykırı durumlar var. Revizyon planları esas alınmış ama kat tadilatı gibi uygulanmış. Dolayısı ile de geriye dönük nasıl kullanılacağını ayrıca tartışacağız. Önümüzdeki dönmede de ne yapacağımızı düşünüyoruz. Bu konuda bir toplantı yaptık ve 5 partinin de imar komisyon üyeleri ile birlikte değerlendirme yaptık. Bir çözüm arıyoruz. Hem de inşaat sektörünü geciktirmemek ve işlerini zorlaştırmamak için çözüm arıyoruz. Hem de nasıl kanuna uygun, şehri daha fazla yani farklı katlarla çirkin görüntüsünden kurtarabiliriz diye de en azından bundan sonra neler yapabiliriz diye buna fırsat vermeden bir işlem yaparız. Bunun formülünü arıyoruz. Haziran ayı meclis toplantısına kadar bir uzlaşmaya varmak istiyoruz. Teknik çalışan arkadaşlarımızın önerilerini, odaların da düşüncelerini alarak bir uzlaşmayla mecliste bunu karara bağlamak istiyoruz. Net bir sistem kurmak istiyoruz. Aslında çok vahim düzeyde olan bir sorundur. Bu sorunu sadece meclis kararıyla çözmemiz mümkün değil. Ama en azından bu işi doğru bir rotaya oturtmalıyız. Kanuna uygun bir şekilde ve kimseye ayrımcılık yapmadan, kimseye ayrıcalık tanımadan kat disiplinini sağlamalıyız. İmar planlarının keyfi ve kişisel ilişkilerle bozulmasını nasıl engelleriniz diye bunun arayışı içerisinde olacağız.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.