1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Biletler ilk gününde bini geçti...
Biletler ilk gününde bini geçti...

Biletler ilk gününde bini geçti...

19 Ağustos’ta Kars Kalesi’nde yapılacak olan Sema-i Şerif gösterileri için bilet satışlarına ilgi yoğun oldu. Biletler ilk gününde bini geçti...

A+A-

Kars Kalesi’nin Valilik tarafından kiraya verilmesinin ardından Kale’de turistik işletme hizmete açılmıştı. Turistik işletmeyi hizmete açan KARSOD Başkanı Halit Özer, Kars Kalesi’nde organize ettiği, Ebul Hasan Harakani’den Mevlana’ya giden yol, Tasavvuf Müziği eşliğinde Semazen Gösterileri programı için bilet satışlarının başladığını ve bilet satışına vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Özer şu açıklamalarda bulundu; “Kars’ta bir ilki gerçekleşecek olan Ebul Hasan Harakani’den Hazreti Mevlana’ya giden yol programı ile Sema-i Şerif programı gerçekleşecek. Bu programa Kars halkının ilgisi çok yoğun oldu. Dün saat 2:00 itibari ile bilet satışına başladık ve ilk günde Bin 110’u geçti. İnsanlar bu programlar ilgi gösterdi Hz. Mevlana’nın torunu Esin Çelebi’de Sema-i Şerif programı için Kars’a geliyor. Kars Kalesi’nde Sema-i Şerif gösterisi öncesi iftar çadırı olacaktır. İnsanlar iftarlarını burada açacak ve daha sonra Sema-i Şerif ircaa edilecektir. Bilet satışı için 10 kişilik bir ekip görevlendirdik ve esnaflarımızın da desteğiyle duyurmaya çalıştık.

Kars’ta çeşitli alanlarda turizm gerçekleştirmekle birlikte İnanç Turizmi olarak da hizmet göstermekteyiz. İnanç Turizmini ön plana çıkarmamızın amacı Kars’tan Konya’ya gönül köprüsü kurmanın temelini atacağız”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.