1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Biblo satışları arttı!
Biblo satışları arttı!

Biblo satışları arttı!

Kars Belediyesi Namık Kemal Aşıklar ve Kültür Evi’nde Belediye adına hizmet veren Kars’ın çoban heykeltıraşı Metin Doğrukartal’ın ürettiği biblolar büyük ilgi görüyor.

A+A-

Namık Kemal Aşıklar ve Kültür Evi’nde satışa sunulan biblolar Kars’ın tarihi ve turistik yerlerini tanıtıyor. Bibloların arasında Tarihi Kars Kalesi, Ani Ören Yeri kiliseleri, Sarıkamış Şehitleri, Tarihi Taş Köprü, Evliya Cami, Tarihi Hamamlar, 12 Havariler Kilisesi gibi birçok tarihi yerler bulunuyor.

Biblolar hakkında gazetemize açıklama yapan Metin Doğrukartal, “Biz yeni yönetim, Başkanımız geldikten sonra bibloların seri üretime başladık. Seri üretimle de bunu halka sunduk. Kars'a gelen tüm turistler buradan Kars'ın tarihi ve turistik yerlerinin biblolarını temin edebiliyorlar. Biliyorsunuz Kars açık müze halinde, tarihi bol bir şehrimiz, Türkiye'de başka böyle bir şehrimiz yok. Biz de tarihi ve turistik yerine ufak biblolarını yaptık, dışarıdan gelenler bizim kaşlarımızı, balığımızı alıp gidiyorlar fakat turizme yönelik hediyelik bir eşya bulamıyorlardı. Biz de işte bu açığı kapatmak için elimizden geleni yaptık. Şimdi gelen turistlere artık tarihi biblolarımızı da satıyoruz. Alanlarda çok mutlu oluyorlar, Kars’ta böyle bir şeylerin olmasından dolayı çok mutlu oluyorlar. Sağ olsunlar işte Belediye Başkanımız gelir gelmez hemen bize maddi manevi büyük bir destek verdi. Kendisine buradan Ayhan Başkana, Şevin Başkan çok teşekkür ediyorum. Burada hemen hemen Kars’taki tüm tarihi eserlerin bibloları var. Bizde hep bunları daha çok zenginleştireceğiz olmayanlara da ağır ağır, peyderpey yapıp halka turizmi sunmaya çalışacağız. Belirlediğimiz fiyatlarımız var, 10 liradan başlıyor 150 liraya kadar devam ediyor. Bibloların özellikleri ise kırılmaz olmalarıdır. Polyesterden, mermer tozundan yapıyoruz, genellikle sıkıştırmasından yapıyoruz. Önce orijinalini yapıyoruz, orjinalini yaptıktan sonra kalıp alıyoruz, kalıp aldıktan sonra da tek tek yapmak uzun zaman alır, o yüzden kalıp aldıktan sonra seri üretim yapıyoruz. Seri üretimde turizm açısından talepleri ancak karşıya biliyoruz. Ellerimizde şuan çok iş var. Taleplerimiz ağırlıklı magnet üzerinedir. Aşırı derecede büyük talepler var. O talepleri karşılayabilmek için Cumartesi ve Pazar günü de dahil çalışıyoruz. O talepleri karşılayabilmek için buradaki arkadaşlarınız da var, bize büyük destek veriyorlar yardım veriyor inşallah bu talepleri karşılaşacağımızdan eminim.” dedi.

Ürünlerden satın almak için 0474 223 21 50-51-52-53-54 numaraları arayıp dahili 3018 numarasıyla irtibata geçebilir yada [email protected] veya [email protected] mail adresine mail atabilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.