1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. BES'ten Açıklama
BESten Açıklama

BES'ten Açıklama

BES: Ücrette eşitlik ve ek ücretlerimiz emekliliğimize yansıtılsın!

A+A-

Başta Maliye Bakanlığı olmak üzere 5 Bakanlık ve 42 Kurumda örgütlü olan KESK’e bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES), yıllardır talep ettikleri haklarının AK Parti Hükümeti tarafından görmezden gelindiğini belirten, “Ücretteki adaletsizliği ve ek ücret adı altında aldıkları ücretin emekli keseneklerine sayılmamasından dolayı mağdur olmalarına karşılık bugün bir kez daha Maliye Bakanlığını ve Cumhuriyet tarihi boyunca memurların ilk kez Ocak zamlarını alamamalarını protesto ediyoruz” açıklaması yaptı.

Açıklamada ayrıca Memur Sen’e bir şekilde üye olan kamu emekçilerine de çağrıda bulunarak Hükümet kuyrukçuluğundan başka bir sendikal faaliyet yürütmeyen çalışanların sorun ve taleplerini görmezden gelen Büro Memur Sen’den istifa ederek sınıf ve kitle sendikacılığı yürüten, emeğin ve emekçilerin haklarını savunan BES’te örgütlenmeye davet etti.

“ÜCRETTE EŞİTLİK VE ADALET İSTİYORUZ!”

BES Kars Defterdarlık İşyeri Temsilcili adına yapılan basın açıklaması şöyle: Hükümetin Kamuoyuna “Eşit İşe Eşit Ücret” adı altında yutturmaya çalıştığı 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Kamu Emekçilerine Eşit İşe Eşit Ücret vermek şöyle dursun, mevcut Ücret Adaletsizlikleri daha da büyütülmüş, aynı masalarda çalışan Emekçiler arasındaki Ücret Farkı Daha da Artırılmış, Cumhurbaşkanı ve Başbakanın yakın çalışanları ile Merkez Teşkilatlarında görev yapan kimi kadrolara 1.400,00 TL’yi bulan Ücret Artışları yapılarak Merkez / Taşra ayrımı iyice körüklenmiştir.

Bunlar yetmiyormuş gibi, Ek Ödemelerimiz Emekliliğe Esas Kazancımıza Dahil Edilmeyerek bizlere “Emeklilikte de Sefalet” reva görülmüş ve “Fazla Mesai Ücretlerimize” göz dikilmiştir.

Bu kararnameyi hazırlayanların, neyi amaçladıkları bellidir. Bu kararnameyi hazırlayan zihniyet, emeğimizi hor gören, tasfiye planlarını hayata geçirmek için bizleri bölmeyi-parçalamayı amaç edinen, Emekçileri birbirine kırdırmaya çalışan bir zihniyettir. İstiyorlar ki; bizler parçalanalım ve böylelikle Kamunun tasfiyesine dönük planlarını kolaylıkla hayata geçirsinler!

İstiyorlar ki, kimi Merkez Kadrolara Ücret Artışları yapılırken, Milletvekili Maaşlarına Kıyak Geçilirken, biz Emekçiler aşağıda birbirimize düşelim, kendi içimizde kavga edelim! İstiyorlar ki, Uzman ile Uzman olmayan birbirine düşsün ve biz Emekçilerin birliği bozulsun!

Ama bizler gerçekleri çok iyi görüyoruz. Uzman olmayan Maliye Emekçileri, aynı masalarda aynı işi yapmalarına rağmen yıllardır görmezden geliniyor, yok sayılıyor.

Onurumuzun kırıldığını iliklerimize kadar hissediyoruz. Yıllardır bizlere yaşatılan bu onur kırıcı durum, şimdi ücret farkı daha da büyütülerek, daha da katlanılamaz hale getirildi.

Gelir Uzmanı olan Emekçiler ise, bir yandan yanı başında çalışan arkadaşının görmezden gelinmesi karşısında çaresizleşiyor, öte yandan da Merkez Taşra ayrımı yaratılarak hem kendisinin, hem de Uzman olmayan Emekçilerin ücretlerindeki ayrımcı politikalar derinleştirilmesini hazmedemiyor.

Tüm Kamu Emekçilerinin olduğu gibi, tüm Maliye Emekçilerinin de ısrarla takipçisi olduğu “ Ek Ödemelerin temel Ücrete Dahil Edilmesi ve emekli Aylıklarına Eklenmesi Talebimiz” yıllardır Maliye Bakanlığınca dikkate alınmamakta, Emekli olan Maliye Emekçilerinin ücretleri, çalışırken almakta olduğu ücretin yaklaşık olarak yarısına tekabül etmektedir.

Diğer bir taraftan, 30 Mart 2010’da Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Maliye Emekçileri adına, Büro Emekçileri Sendikası Genel Merkez Yönetim Kuruluna vermiş olduğu “Ücret Adaletsizliğine son vereceği” sözü kendileri tarafından “Hiç Hatırlanmamaktadır”. Aksine, Maliye Bakanı bu sözü verdiği günden bu yana Ücret adaletsizliğini derinleştiren uygulamalara imza atmış. Bakanı olduğu kurumun emekçilerini yok sayan ve değersizleştiren bu tutumunu ısrarla devam ettirmiş, basında ve kamuoyunda maliye çalışanları lehine herhangi bir çalışma içinde olmayacağını açıklayarak Hükümet politikalarında ısrar edeceğini ifade etmiştir.

Maliye Bakanının bu ifadesine rağmen halen bünyesinde bulunan kurumlarda bu ayrımcı politikalar devam ediyor. Ayrımcı politikaları işyerlerindeki Şef, Müdür Yardımcısı ve Müdür kadrolarında görev yapan Amir vasfındaki Emekçiler de yaşıyor!

Bu yok sayılmaya karşı, bugüne kadar susmadık, bugün de susmayacağız. Aynı kurumda, aynı işyerinde, aynı serviste, aynı görev yetki ve sorumlulukla çalışanların ayın ücreti alması temel bir insan hakkıdır. Bu hak, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin 23. Maddesinin 2. Bendinde, “Herkesin herhangi bir ayrım gözetilmeksizin, eşit iş için eşit ücret hakkı vardır” denilmek suretiyle yer aldığı halde Maliye Bakanlığı açık bir şekilde bu hükmü uygulamayarak, temel insan hakkımızı ihlal etmektedir.

Yaşadığımız tüm u olumsuzluklara son vermek, umutlu bir geleceği elde etmek, çocuklarımıza insanca yaşam ve onurlu bir gelecek bırakmak bizim ellerimizdedir. Biz Maliye Emekçileri hep birlikte örgütleneceğiz. Birlikte mücadele edeceğiz, birlikte direneceğiz ve haklarımızı kazanacağız.

Öncelikle Uzman olan-olmayan ayrımına son verilmelidir. Bu ayrımların yanı sıra Merkez-Taşra ayrımı ortadan kaldırılmalı, gerek ücret artışlarında ve gerekse de fazla mesai ücreti ödemelerinde yaşanan tüm ayrımlara son verilmelidir.

Şefinden Müdürüne kadar tüm Amir vasfı taşıyan Emekçilere yapılan ayrımcılığa son verilmelidir.

Keyfi Görevlendirme ve Atamalara son verilmeli, Atama ve Görevlendirmelerde Liyakat Sistemi esas alınmalıdır.

Tüm Maliye Emekçilerini bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da yapacağımız Eylem ve Etkinliklerimize koşulsuz ve gerekçesiz olarak katılmaya çağırıyoruz!

Maliye Bakanlığını bu utanç verici uygulamaya son vermeye, çalışanlar arasındaki eşitsizliği ve adaletsizliği kaldırmaya, insan haklarına saygılı olmaya çağırıyor, ve bir kez daha hatırlatıyoruz; bu ayrımcı uygulamalarınız son bulmadan asla mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz.

Mücadelede Kararlı Maliye Emekçileri olarak; Onurumuzu Çiğnetmeyeceğiz. Birleşeceğiz, Mücadele Edeceğiz, Direneceğiz ve Mutlaka Kazanacağız! Aynı masalarda aynı işi yapanlar için ücret adaleti istiyoruz. Ek ödemeler temel ücrete dahil edilsin, emekli aylıklarımıza eklensin.” 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.