1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Berat kandiliniz kutlu olsun
Berat kandiliniz kutlu olsun

Berat kandiliniz kutlu olsun

Kars- Ardahan-Iğdır Serhatlılar Birliği Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım, Mübarek Berat Kandili nedeniyle bir mesaj yayımladı.

A+A-

Yıldırım mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bu gece Şaban ayının on beşinci gecesi olan Mübarek Berat Gecesi. Bu gece Kuran- ı Kerim in dünyaya toptan indirildiği gece olması sebebiyle Rahmet Gecesidir. Aynı zamanda Yüce Rabbimizin tüm günahlarımızı affettiği Kurtuluş Gecesidir.

Yüce Peygamberimiz Berat Gecesiyle ilgili olarak bir hadisinde şöyle demiştir: ‘Şaban ayının yarısı (berat gecesi) gelince gecesini namazla, gündüzünü de oruçla geçiriniz. Yüce Allah o gece güneşin batmasıyla dünya semasına tecelli eder ve fecir doğana kadar ‘yok mu benden af dileyen onu affedeyim. Yok, mu benden rızık isteyen, ona rızık vereyim? Yok, mu musibete uğrayan, ona afiyet vereyim?’

Bu nedenle bu mübarek geceler biz Müslümanlar için kendi hayatımıza çeki düzen verme, vicdanımızı sorgulama, günahlarımızdan arınıp Yüce Allahın affına sığınmak için bize verilen kurtuluş fırsatlarıdır.

Dün Diyarbakır’da yapılan hain saldırı milletimizi yasa boğmuştur. Saldırıyı nefretle kınıyor, şehitlerimize Allahtan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar, ailelerine de sabır ve başsağlığı dilerim. Birbirimize kenetlenip kardeşlik ve dostlukla yaşamamızı, kin ve nefret duygularından arınmamızı sağlayacak bu mübarek günlerin ve gecelerin önemini iyice kavramalıyız.

Bu duygularla Mübarek Berat Kandilinizi kutlar memleketimize ve tüm Müslüman âlemine hayırlar getirmesini Yüce Allahtan niyaz ederim.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.