1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ber_A_ber Filmi Kars’ta tanıtılacak
Ber_A_ber Filmi Kars’ta tanıtılacak

Ber_A_ber Filmi Kars’ta tanıtılacak

Kars ve Gümrü arasında çekimleri gerçekleştirilen “Ber_A_ber” Filminin gösterimi için Ermenistan’dan Kars’a gelen 20 kişilik grup Karslı gençlerle buluştu.

A+A-

9-13 Ağustos 2010 tarihleri arasında yurt dışı ve yurt içinden gelen gençlerin katılımı ile ortaklaşa gerçekleştirilen “Ber_A_ber” adlı filmin ilk çekimleri geçtiğimiz aylarda Kars’ta yapılmıştı. Uzmanlar tarafından film teklifleri, kamera ve ışık kullanımı, senaryo çalışması ve atölyelerin düzenlendiği proje kapsamında tekrar bir araya gelen gençler, 3 günden beri Namık Kemal Toplum Merkezinde çalışmalarını sürdürüyorlar. Yapılan çalışmaları ise Avrupa Kültür Vakfı, Açık Toplum Enstitüsü, Kars Belediyesi ve Avrupa Gençlik destekliyor.

Ber_A_ber filmlerle diyalog kapsamında bir araya gelen gençler, Kars ve Gümrü’de gerçekleştirdikleri projenin ikinci ayağı için tekrar Namık Kemal Toplum Merkezinde buluştular. İki ülke gençlerinin diyalogu ile sınırların aşılabileceği konularının ele alındığı film, Ermeni ve Karslı gençlerinde dayanışmasını sağlıyor.

Proje Koordinatörü Özge Çelikaslan, temel amaçlarının Türkiye ile Ermenistan, Ermenistan ile Azerbaycan sınırlarının açılması toplumların dayanışması ve örnek davranışlarıyla sorunların çözülmesine katkı sağlamak olduğunu söyledi. Çelikaslan, “Biz Ağustos ayında Kars’a gelerek Filmin çekimlerini gerçekleştirmiştik. Ermenistan’dan arkadaşlarımızla birlikte tekrar Kars’a geldik. Kars’ta çekimlerini gerçekleştirdiğimiz “Ber_A_ber” adlı filmi izledik ve üzerinde fikir alış verişinde bulunduk.
Filmin gösterimini Kars’ta yapmayı planlıyoruz. Çekimlerini tamamladığımız filmin Kars’ta bir grup izleyiciyle bir araya gelerek izlemek istiyoruz.” dedi.

Projenin Kars Temsilcisi Buluş Oygur ise, “Kars ve Gümrü arasında gerçekleşen bir proje.

Aynı zamanda filmciliğin yanı sıra film yapmayı da öğrendik. Aramıza yeni katılan arkadaşlarımızla berebar daha uzun bir süre sürdürebileceğimiz bir proje.” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.