1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Benim hikayem daha yeni başlıyor
Benim hikayem daha yeni başlıyor

Benim hikayem daha yeni başlıyor

Kars Dolunay Derneği Başkanı Faruk Ocak, engelli bireylerin yaşadıkları her türden sorunları ve duygularını dile getirmeye devam ediyor.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Kars kamuoyuna ve basın mensuplarına bir kaybedenin selamını gönderdiğini söyleyerek, kaybetmenin kısa öyküsünü anlattı.

Bir engelli olarak kaybetmeği anlatan Dolunay Derneği Başkanı Faruk Ocak; “Kaybetmekten vazgeçip kaçmaktan sıkılmadık mı? Ya da hissettiklerimizi insanlara korkusuzca dile getirememekten? Sıkılmadık mı hakaretlerden, aşağılanmalardan? Yoksa alışkanlık mı yaptı bizimle alay eden kaderimizi alenen yaşamak? Okul koridorlarında çekinerek dolaşmaktan, yürüdüğümüz yollarda biri bir şey der mi acaba diye endişelenmekten, sevdiğimiz İnsanla sadece hayallerimizde bir araya gelmekten sıkılmadık mı?

Hey sen, bu yazıyı yazan! Ne yaptın kendine acı çektirmekten başka? Bence, bir şeyler yapmanın vakti geldi. Sence de öyle değil mi? Elindeki kalem ile defterinin, test kitaplarının köşesine hayallerini resmeden çocuk! Sana sesleniyorum.

Renkli kalemleri ile dalga geçilen kız! Neredesin?

Okulun en berbat kişiliğine yüreğini kaptıran, kilolarıyla alay edilip yüzündeki sivilceler yüzünden aşağılanan çocuk! Orada mısın? Benim gibi, gözlük takıyor diye inek muamelesi gören dostum… Gel konuşmamız gereken bir konu var. Gelin, siz anlatın kendinizi bana. Ben de anlatayım her şeyimi çekinmeden. Kaybettik ya, birbirimizi kazanalım en azından. Olur mu? Biz öğretelim insanlara sevmeyi. Biz öğretelim onlara güzel sözleri… Gel, tut elimden kilometrelerce öteden. Belki ışığı birlikte buluruz. Umuda sarılırız belki vazgeçmeyecekmiş gibi.

Sen… Evet sana diyorum. Var mısın?

Ben utanmadan, çekinmeden anlatacağım her şeyimi buradan sizlere. Tüm çıplaklığıyla okuyacaksınız eskiden kırık olan kelimelerimi. “Büyük bir kaza geçirdim.” Kaybettim. Ben vazgeçmeyeceğim. Ve benim hikayem daha yeni başlıyor. Sahi, ben kim miyim? SİZDEN HEP ÖZÜRDİLEYEN DEFOLU çocuk...”şeklinde ifadelerle duygularını aktardı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.