1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Belediyeden yeni bir hizmet
Belediyeden yeni bir hizmet

Belediyeden yeni bir hizmet

Kars Belediye Başkanlığı'nca kimsesiz, dul, maddi durumu iyi olmayan 50 kişiye evde bakım hizmeti verilecek.

A+A-

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’un girişimleriyle hayata geçirilecek proje kapsamında 5 bayan, 5 erkek toplam 10 personel görev alacak. 

Evde bakım projesinde yer alacak personeller, Sağlık Bakanlığı'nın 'evde bakım projesi' kapsamında uzmanlardan eğitim alacak.

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Kars'ta ilk kez belediye bünyesinde vatandaşlara evde bakım hizmeti verileceğini söyledi. 

Başkan Bozkuş; "Biz belediyecilik hizmetleri çerçevesinde bir proje hazırladık. Bu proje kapsamında illa maddi durumu iyi olmayan değil, maddi durumu iyi olan ve yalnız yaşayan, hasta, kimsesiz ve dul vatandaşlarımıza 'evde bakım hizmeti' vereceğiz. Amacımız Kars'ta yaşayan insanlara yardımcı olmak. Bunun için çalışmalar başlattık" dedi. 

Başkan Bozkuş; "Kars Belediyesi olarak halk günlerimiz var. Halk günlerinde vatandaşlarımızı dinliyoruz. Onların sorun ve sıkıntılarına yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu projeyi de hasta olan, kimsesi olmayan, maddi durumu iyi olmayan, maddi durumu iyi ancak yanında kimsesi olmayan vatandaşlarımıza evlerinde bakım imkanı sağlayacağız. Bu proje kapsamında 10 personelimiz gerekli eğitimleri aldıktan sonra görevlerine başlayacak. Burada amacımnız insanlarımıza yardımcı olmak. yardım elimizi uzatmak" diye konuştu. 

Kars Belediye Başkanlığı tarafından hazırlanan evde bakım projesi kapsamında Belediye Basın ve Halka İlişkiler Müdürü Mürsel Avanaş, Başkan Nevzat Bozkuş tarafından görevlendirildi. Mürsel Avanaş, kapı kapı dolaşarak yardıma muhtaç, hasta, kimsesiz 50 kişiyi tespit etti. Tespit edilen 50 kişiye hayata geçirilecek proje kapsamında evde bakım hizmeti verilecek. Bütün ihtiyaçları Belediye tarafından karşılanacak olan olan evde bakım projesinde konularında uzman eğitim almış 5 bayan, 5 erkan 10 personel görev alacak. Evde bakım projesi 1 ay içerisinde tamamlanarak hayata geçirilecek.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.