1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Belediye Meclisi'nde basın gerginliği
Belediye Meclisinde basın gerginliği

Belediye Meclisi'nde basın gerginliği

Kars Belediyesi Meclis toplantısında gazetecilerin dışarı çıkarılmasını isteyen Belediye Başkanı Bozkuş ile bir kısım Belediye Meclis Üyeleri arasında tartışma yaşandı.

A+A-

Serhat TV’nin haberine göre; meclis toplantısı başladığında Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’un gazetecilerin soruları yoksa dışarı çıkmalarını istemesi üzerine CHP’li meclis üyeleri tepki gösterdi.

Başkan Bozkuş’un ısrarla basının dışarı çıkmasını istemesi üzerine de AK Partili meclis üyesi İsrafil Çakaz tepki gösterdi. Ayağa kalkarak tepkisini sert bir dille gösteren Çakaz ile Başkan Bozkuş arasında tartışma yaşandı. Tartışmanın büyümesi üzerine gazeteciler dışarı çıkarıldı.

CHP Meclis Üyeleri Ali Kemal Özkıran ve Tuncer Daşdemir de gazetecilerin dışarı çıkarılmasını protesto ederek meclis salonunu terk ettiler.

CHP’li meclis üyeleri “TBMM’de bile basın özgürlüğü varken, Kars Belediyesinde basına sansür uygulanıyor. Bizde bunu protesto ederek meclis toplantısına katılmıyoruz. 3 yıldır ileri demokrasiden bahsediyorlar, şeffaf belediyecilikten bahsediyorlar. Acaba ne var ki basını içeri sokmuyorlar.” diyerek meclis salonunu terk ettiler. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.