1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. "Beefmaster Türkiye Projesi" kompozisyon yarışması başlatıldı
"Beefmaster Türkiye Projesi" kompozisyon yarışması başlatıldı

"Beefmaster Türkiye Projesi" kompozisyon yarışması başlatıldı

Kafkas Üniversitesi Rektörlüğü ve Veteriner Embriyo Teknoloji Derneği tarafından "Beefmaster Türkiye Projesi" temalı kompozisyon yarışması başlatıldı.

A+A-

Veteriner Embriyo Teknoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Yavuz Öztürkler, tarafından duyurusu yapılan yarışma ile ilgili bilgiler şöyle :

Bilindiği üzere, 2018 yılından beri Teksas Beefmaster Sığır Yetiştiricileri Birliği (BBU) ile işbirliği halinde yürüttüğümüz “Dondurulmuş Beefmaster Etçi Sığır Irkı Embriyoları ile Çekirdek Sürü Oluşturulması” projesi sonuç vermeye başlamış ve Kafkas Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Çiftliğinde Beefmaster buzağıları doğmaya başlamıştır. Geçen yıl Tarım ve Orman Bakanımız  Sayın Prof.Dr. Vahit KİRİŞÇİ ve yetkililerinin de katılımı ile yaptığımız proje lansman toplantısı oldukça ilgi görmüştür. YÖK nezdinde de önemsenen ve YÖK bülteninde yer bulan çalışmamızın ilk sonuçları bilimsel platformlarda  yaptığımız sunumlarla   bilim camiasına ve kamuoyuna duyurulmaya çalışılmıştır.

Ülkemizin etçi sığır portföyüne yeni bir ırk kazandıracak ve artan genç ve dinamik nüfusunun kırmızı et ve hayvansal protein ihtiyacının karşılanmasına katkıda bulunacak bu projenin öneminin daha iyi anlatılabilmesi ve ülkemizin ilgili kişi, kurum ve kuruluşları düzeyinde farkındalığın daha da artırılması için Kafkas Üniversitesi ve Veteriner Embriyo Derneği tarafından “Beefmaster Türkiye Projesi” temalı bir kompozisyon yarışması düzenlenmesi kararlaştırılmıştır. Yarışma ile ilgili genel bilgiler aşağıda sunulmuştur.

1.Yarışmanın Teması: “Beefmaster Türkiye Projesi”

2.Yarışmanın Amacı: Hayvancılık sektörü, Veteriner Hekimlik alanında yer alan Ar-Ge çalışanları, Veteriner Embriyo Biyoteknolojisi alanında çalışan genç araştırmacılar, et sektöründeki Ar-Ge çalışanları, veteriner hekimliğin üreme biyoteknolojisi alanındaki araştırmacılar,  hayvancılık sektörü ile ilgili olan bilim insanları, hayvansal üretim ve ıslah alanı ile ilgili tüm bileşenlerin, yarışma konusu proje ile ilgili olarak izlenimlerinin ve gözlemlerinin oluşmasını, ilgili sektörde konuya ilişkin farkındalık geliştirmesini, konunun anlam ve önemi hakkında farkındalık ve yorumların oluşmasını, hayvancılıkta biyoteknoloji olgusuna ülkemiz kamuoyunun dikkatinin çekilmesini sağlamayı amaçlamaktadır.

3.Yarışmanın İçeriği: Konu ile ilgili genç bilim insanlarının yarışma teması ile ilgili bir kompozisyon yazarak projenin anlam ve önemini kendi dünyalarından yazıyla aktarması yarışmanın içeriğini oluşturmaktadır.

4.Yarışmanın ödülü:Merkezi Amerika Birleşik Devletleri Teksas Eyaletinde bulunan Beefmaster Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin sponsorluğunda yurt dışı seyahat ve konaklama masrafları karşılanarak (Vize masrafı da dahil tüm yurt içi masraflar katılımcıya ait olacak şekilde) Teksas (TA&MU) Üniversitesinde 7-9 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılacak olan Beef Cattle Short Course (BCSC) kursuna ve International Beef Academy Mezuniyet Programına katılmaları sağlanacaktır. Seyahat kapsamında yurtdışındaki ülke için transportlar kara yolu ile gerçekleştirilecektir.

Önemli Not: Sponsorluk, yalnızca Houston Havalimanı’na varıştan Houston Havalimanı’ndan ayrılana kadar verilen desteği kapsayacaktır. Türkiye’deki tüm hava yolculuğu veya diğer ilgili masraflar katılımcılara ait olacaktır.  Houston Havalimanı’ndan College Station’a ulaşım ve dönüş, ortak paylaşımlı otel kahvaltı, WiFi ve otelden BCSC’ye yerel ulaşım dahil 3 kişiye kadar konaklama. yemekler, atıştırmalıklar ve içecekler genellikle BCSC (kurs) sırasında TAMU (Kursu veren üniversite) tarafından sağlanacaktır. Diğer bazı kurs dışındaki programlarda atıştırmalıklar ve yemekler, ziyaret edilen  çiftlikler  veya  tesisler tarafından verilmeyebilir, bu durumda  masrafları katılımcılara ait olacaktır.

5.Ödüle hak kazanma kriteri: Yarışmada ilk 3’e girebilmeye hak kazanmak

6.Yarışmanın sponsoru: Amerika Birleşik Devletleri Teksas Eyaletinde mukim Beefmaster Sığır Yetiştiricileri Birliği’ne mensup DBL D BAR adlı Beefmaster Çiftliği

7.Yarışmanın son başvuru tarihi:26 Mayıs 2023,Cuma Saat 17.00’a kadar

8.Yarışmanın konusu: “Beefmaster Türkiye Projesi” hakkında kompozisyon

9.Yarışmaya katılım yöntemi: Başvuru eseri ile birlikte sayfanın en aşağısındaki formları doldurup imzalayarak Elden/Kargo/Posta yolu ile teslim etmek.

10.Yarışmayı organize eden: Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanlığı ve Veteriner Embriyo Teknoloji Derneği

11.Başvuru adresi: Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dölerme ve Suni Tohumlama Anabilim Dalı Paşaçayırı Yerleşkesi Kars.  Kargo ve posta  ile gönderilen başvurularda başvuru dosyası üzerine “Prof.Dr.Yavuz ÖZTÜRKLER’in dikkatine” notu konulması gereklidir.

Not: Yarışmaya ilişkin sorular  [email protected]  adresine gönderilecektir.

12.Sonuçların değerlendirilmesi ve açıklanması: Başvuru eserleri Seçici Kurul tarafından değerlendirilerek son başvuru tarihinden itibaren 7 (yedi) gün içerisinde açıklanacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak

Ülkemizdeki Veteriner Fakültelerinin Dölerme ve Suni Tohumlama ile Doğum ve Jinekoloji Anabilim Dallarında doktora yapmış ve yapıyor olmak

Başvuru günü itibariyle 35 yaşını aşmamış (36 yaşından gün almamış) olmak

Veteriner Hekim olmak

YÖKDİL, ÜDS ve KPDS sınavlarından 65 ve üzeri bir puan almak

Yurt dışı seyahate engel fiziki ve yasal bir durumu olmamak

Sabıka kaydı bulunmamak

KOMPOZİSYONUN YAZIM KURALLARI

Yarışmacı yarışmaya sadece bir (1) eserle ve bir kez katılabilir.

Kompozisyon, en fazla üç (3) sayfa ve A4 formatında olmalıdır.

Kompozisyon Times New Roman yazı tipinde, 12 yazı tipi boyutunda, 1,5 satır aralığı ve normal kenar boşlukları (standart ayar olan her yön 2,5 cm) ile yazılmalıdır.

Kompozisyonda herhangi bir kapak ve görsel olmamalıdır.

Kompozisyon yazma kurallarına uygun şekilde yazılmış olmalıdır

Eser gönderimi yarışmacının kimlik bilgileri gizlenerek yapılacaktır

Her yarışmacı kendi belirleyeceği Türkçe takma isim ile kişisel RUMUZ oluşturmalıdır.

Yarışmacılar kompozisyonlarının SAĞ ÜST köşesine belirlediği RUMUZ yazıp, eser üzerinde kesinlikle gerçek ad ve soyadlarını belirtmeyeceklerdir.

Yarışmaya katılacak kompozisyonların daha önce düzenlenen benzer yarışmalarda dereceye girmemiş, başkası tarafından yazılmamış, başka bir metinden kopya edilmemiş ve daha önce herhangi bir yerde yayınlanmamış olması gerekmektedir.

Eserlerin alıntı ve/veya çalıntı olmasından doğabilecek her türlü yasal sorumluluk eser sahibine aittir.

Yarışmaya gönderilen eserin kendisine ait olmadığı hâlde kendisininmiş gibi göstermeye ve seçici kurulu yanıltmaya yönelik olarak eser üzerinde her türlü müdahale ve desteği aldığı tespit edilen, dışarıdan yardım aldığına dair seçici kurul tarafından kanaat getirilen eserler kural ihlali işlemi uygulanır ve değerlendirmeye alınmayacaktır

Yarışmaya katılan yarışmacılar yarışma başvuru şartlarını kabul etmiş sayılır.

Yarışmaya katılanlara katılım belgesi hazırlanarak ulaştırılacaktır.

Yarışmaya katılım ücretsizdir.

Yarışma düzenleme ve Seçici Kurul gerekli gördüğü takdirde, yarışma takvimi üzerinde değişiklik yapabilir veya yarışmayı iptal edebilir.

Geç gönderilen veya teslim edilen başvurular kabul edilmeyecektir.

NOT: BAŞVURU FORMUNU WORD VEYA PDF DOSYASINDA AŞAĞIDAKİ FORMATA GÖRE DOLDURUP İMZALAYINIZ

TIKLAYINIZ: KOMPOZİSYON TAAHHÜTNAME VE BAŞVURU FORMU

https://www.vemted.org/wp-content/uploads/2023/05/KOMPOZISYON-TAAHUTNAME-VE-BAVURU-FORMU.pdf

BAŞVURU  FORMU VE TAAHHÜTNAME

Kars Kafkas Üniversitesi ve Veteriner Embriyo Teknoloji Derneği Başkanlığı  iş birliği ile düzenlenen, koşulları  derneğin internet sayfası  www.vemted.org  ‘da yayınlanan  ve teması “Beefmaster Türkiye Projesi  ” olarak belirlenen kompozisyon yarışması için yaptığım ……………….Rumuzlu ve………………….. Başlıklı eserden telif ücreti talebimin olmayacağını, eserimle ilgili tüm yasal sorumluluğun bana ait olacağını, yarışma şartnamesindeki tüm maddeleri kabul ettiğimi, eserle ilgili tüm tasarruf hakkını Kars Kafkas Üniversitesi ve Veteriner Embriyo Teknoloji Derneği Başkanlığı  ’ne devrettiğimi ve bu taahhütnamenin bir suretini yazdığım kompozisyon ile birlikte gönderdiğimi beyan ve taahhüt ederim.

……../…/2023

(İmza)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.