1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bedava sınava ücret talep edildi mi?
Bedava sınava ücret talep edildi mi?

Bedava sınava ücret talep edildi mi?

Ücretsiz deneme sınavlarına giriş için bazı okul idareleri tarafından bazı velilerden ücret talep edildiği iddia edildi.

A+A-

Kars Valisi Türker Öksüz’ün, lise ve üniversiteye geçiş sınavlarında Kars’lı öğrencilerin başarılarını yükseltmek amacıyla uygulamaya soktuğu ücretsiz deneme sınavlarına giriş için bazı okul idareleri tarafından bazı velilerden ücret talep edildiği iddia edildi.

İddiaya göre geçtiğimiz eğitim-öğretim yılından itibaren okullarda uygulanması için Vali Öksüz tarafından başlatılan ücretsiz deneme sınavı uygulaması kapsamında bu yıl yapılacak olan sınavlar için bazı okul müdürleri tarafından 100 lira ücret talep edildi. Velilerin iddiasına göre bazı okul idareleri sınav masrafları olduğunu ve bu kırtasiye ve mesai ücretlerinin karşılanmadığı sebep gösterilerek bu ücretler ödenmediği takdirde öğrencilerinin sınava alınmayacağı söylendi.

Kendilerinden ücret talep edildiğini iddia eden veliler “ Öksüz’ün talimatıyla başlanan eylem planı kapsamında bu sınavlar aylık olarak ücretsiz yapılıyor ancak bu sene yapılacak olan sınavlar için bizden kırtasiye ve mesai giderleri adı altında ücret talep edilmektedir. Bazı okullarda talep edilen ücret 100 lira olarak belirlenmiş olup karşılığında herhangi bir resmi makbuz da verilmiyor. Bu uygulama yasal ise biz velilere bu yönde bir açıklama yapılması gerektiğini düşünüyoruz ” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.