1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. BB Krem Nedir?
BB Krem Nedir?

BB Krem Nedir?

BB krem, 'blemish balm' veya 'beauty balm' anlamına gelmektedir. Blemish balm kremler ilk çıktığında, çeşitli deri problemleri veya tedavilerinin gözle görülür belirtilerini azaltmak için kullanılmıştır. Fakat çeşitli iyileştirmeler ve geliştirmeler ile b

A+A-

İsminden ötürü BB krem dendiğinde akla bir yüz kremi gelebilir. Fakat beauty balm kremleri ve diğer yüz kremi ürünleri arasında oldukça büyük farklar bulunur. Hatta bu anlamda beauty balm kremleri'nin daha geniş kapsamlı ürünler olduğu söylenebilir. Çoğu yüz kremi ürününün yalnızca cildi nemlendirme işlevi vardır.

Fakat BB kremler, üçü bir arada ürünlerdir. Yani bu ürünler, ciltte üç farklı görevi aynı anda yerine getirmeyi amaçlar. Bu kremler, ayrı ayrı makyaj bazı, bir diğer ismiyle primer, nemlendirici ve fondöten ürünlerinden elde edilmesi amaçlanan sonuçları bir arada sunar. Blemish balm kremler, makyaj severleri tek tek üç farklı ürün kullanmanın zahmetinden kurtarır.

BB Krem Nasıl Kullanılır?

Blemish balm kremlerinin ciltte en iyi şekilde durmasını sağlamak için uygulama öncesinde birtakım faktörlere dikkat etmek gerekir. Bu faktörlerden ilki yüz temizliğidir. Yüzü iyice temizlemeden uygulama yapmak un kurabiyesi görünümüne yol açabilir. Kremi uygulamadan önce yüzde hiçbir makyaj kalıntısı olmadığından emin olunmalıdır.

Blemish balm kremleri doğru miktarda uygulamak da oldukça önemlidir. Fazla veya az ürün uygulamak, pürüzsüz cilt görünümüne ulaşmanızı engelleyebilir. Nohut tanesi büyüklüğünde ürünü elinizin arka kısmına sıkın. Ardından ürünü parmaklarınızla noktalar şeklinde yüzünüze uygulayın.

Beauty balm kremleri yedirmek için farklı yöntemlerden yararlanabilirsiniz. Ürünü, fırça, makyaj süngeri veya parmaklarınız yardımıyla uygulayabilirsiniz. Fırça tercihinizi fondöten fırçalarından yana kullanabilirsiniz. Çünkü pudra fırçaları ve diğer fırça seçenekleri ürünü iyice yedirmenizin önüne geçebilir.

BB krem, çok yüksek kapatıcılığa sahip bir ürün olmadığı için fırça veya sünger kullanımı ürünün kapatıcılığını azaltabilir. Çünkü fırça ve makyaj süngerleri ürünün bir kısmını içine çeker. Eğer üründen elde edeceğiniz kapatıcılık oranını artırmak istiyorsanız, uygulama yaparken parmaklarınızı kullanabilirsiniz. Bu şekilde uygulama yaparken ürünü bir krem gibi cilde yedirmek yerine tampon hareketler tercih etmelisiniz. Uygulama sonrasında sorunlu bölgelerinize bir miktar ürün daha sürebilirsiniz.

BB Krem Hangi Cilt Tipleri İçin Uygundur?

Her makyaj ürünü tüm cilt tiplerinde aynı performansı göstermeyebilir. Çünkü bazı makyaj ürünleri yapısal olarak spesifik cilt tipleri için daha uygundur. Hatta birçok kişi bu sebepten ötürü arkadaşının çok beğenip önerdiği bir ürünü kullandığında, memnun kalmama durumunu yaşamış olabilir.

BB krem ürünleri için de aynı durum söz konusudur. Fakat bu ürünler bazı ipuçları sayesinde tüm cilt tipleri için uygun hale getirilebilir. Blemish balm kremlerin nemlendirici özelliğe sahip ürünler olduğunu biliyoruz. Bu sebeple kuru cilt tipine sahip kişilerde yalnızca blemish balm kremlerinin sağladığı nemlendirme yeterli olmayabilir.

Eğer kuru bir cilt tipine sahipseniz, blemish balm kremleri uygulamadan önce yüzünüze bir kat farklı bir nemlendirici ürünü uygulayabilirsiniz. Yağlı veya karma cilde sahip kişiler ise başka herhangi bir baz ürün kullanmadan ürünü direkt olarak uygulayabilir.

BB Krem ve Fondöten Arasındaki Fark Nedir?

BB krem ve fondöten, birbirine çok benzeyen iki makyaj ürünüdür. Bu iki ürün hem işlevsel hem de görünüm olarak birçok ortak noktaya sahiptir. Örneğin iki ürünün de kapatıcılık özelliği bulunur. Ayrıca blemish balm kremler ve fondötenler, yapı, kıvam ve renk açısından da neredeyse birbiriyle aynıdır.

Fakat bu iki ürün arasında oldukça büyük birtakım farklar bulunur. Blemish balm kremlerin aksine fondötenler üçü bir arada ürünler değildir. Fondötenlerin aynı anda birkaç farklı işlevi yerine getirme gibi bir amacı yoktur. Fondötenler yalnızca kapatıcılık görevine sahiptir.

Fakat beauty balm kremleri kapatıcılığın yanı sıra nemlendirici ve makyaj bazı görevi de görür. Fondöten uygulamadan önce yüze ayrı ayrı nemlendirici ve makyaj bazı uygulamak gerekebilir. Blemish balm kremler ise ekstra ürünlere gerek kalmadan tek başına cilde uygulanabilir.

BB Krem Nasıl Seçilir?

Doğru BB krem seçimi yapmak, üründen alacağınız verimi maksimum seviyeye çıkarmak için oldukça önemlidir. Blemish balm kremlerin farklı türleri bulunur. Bu türler arasından seçim yapmadan önce cilt tipinizi ve cilt özelliklerinizi biliyor olmanız oldukça fayda sağlayacaktır.

Örneğin, sık sık sivilce problemi yaşayan biriyseniz. Note Shop'ın 'Akneye Yatkın Ciltler' blemish balm kremini inceleyebilirsiniz. Bu ürün 'Hygeaphos' içeriği sayesinde yeni akne oluşumuna karşı etkilidir. Cildin güneş ışığına maruz kalması sivilce oluşumunu artırabileceğinden, ürünün SPF 15 içeriği de güneşin zararlı ışınlarına karşı koruma sağlar.

Note Shop BB krem seçenekleri arasında doğal kapatıcı özellikte ürünler bulmak da mümkündür. Note BB Cream nemlendirici etkili doğal kapatıcı ürünü buğday kepeği özü ve E vitamini içeriğine sahiptir. Bu sayede kullanıcılara hem yüksek kapatıcılık hem de parlak bir cilt görünüme sahip olma imkanı sunar.

Yağlı ciltli kişiler Note Shop ürünleri arasından mat bitişli BB cream seçeneklerini inceleyebilir. Note Shop internet mağazasından sarı alt tonlu, renk ton eşitleyici BB cream seçeneklerine de ulaşabilirsiniz. Birçok farklı renk alternatifini inceleyerek cildiniz için en doğru BB cream tercihini kolayca yapabilirsiniz.

Note Shop BB Krem

Eğer hem cilt tipinize hem de cilt renginize uygun bir blemish balm kremi arıyorsanız, hiç vakit kaybetmeden Note Shop BB krem çeşitlerine göz atabilirsiniz. Hangi seçeneğin size en uygun olduğunu öğrenmek için ürünlerin bilgi kısımlarından yararlanabilirsiniz. Dilerseniz beğendiğiniz ürünleri hızlı ve kolay bir şekilde satın alabilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.