1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bayram Öncesi Arife Çiçekleri'nin Yüzleri Güldürüldü...
Bayram Öncesi Arife Çiçekleri'nin Yüzleri Güldürüldü...

Bayram Öncesi Arife Çiçekleri'nin Yüzleri Güldürüldü...

Danimarka Türk Diyanet Vakfı ile Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde hayırseverlerin desteği ile Kars'ta yetim çocuklara gıda ve giysiden oluşan hediye çeki armağan edildi.

A+A-

Danimarka Türk Diyanet Vakfı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde İl Müftülükleri ve TDV şubeleri iş birliğinde bayram öncesi" Arife Çiçekleri" projesi kapsamında 81 İlde 81 Yetime İyilik hareketi  başlatılacak yetimler sevindirildi.

Danimarka Türk Diyanet Vakfı, Danimarka’daki Müslümanların zekat, fitre, fidye ve sadakalarını Türkiye'deki yetimlere gönderdiği hediye kartları İl Müftülüğü Görevlileri, TDV Kars Şubesi Gönüllüleri ve Din Görevlilerimiz tarafından bayram öncesi yetim ve öksüzlere takdim edilerek yüzler güldürüldü.

İl Müftüsü Hamza Bayram, "Kadim kültürümüzde önemli bir yeri olan 'Arife Çiçekleri' ismi, ceddimiz Osmanlı zamanında mutluluk için bayramı beklemeden Arife gününden bayramlıklarını alıp giyen yetim ve öksüz çocuklardan gelmektedir. Kıyafetlerini giyip Sokaklarda mutlulukla dolaşan bu çocuklar gülen yüzleriyle neşe kaynağı olurlardı. Bizimde gâyemiz ecdadımızın bu güzel âdetini devam ettirerek Bayram ruhuna uygun şekilde yetim ve öksüz yavrularımızın yüzlerini güldürebilmektir. Bizlere öksüz ve yetimlere bu sevinci yaşatmak için maddi destek sunan Danimarka Ditib’e, hayırsever gurbetçilerimize ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.