1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Başsavcı Amanvermez depremzede öğrencilerle buluştu
Başsavcı Amanvermez depremzede öğrencilerle buluştu

Başsavcı Amanvermez depremzede öğrencilerle buluştu

Kars Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Amanvermez, Yenişehir İlkokulunda öğrenimlerine devam eden 11 depremzede öğrenciye kırtasiye yardımı yaptı.

A+A-

Volkan KARABAĞ

11 ilimizi etkileyen deprem felaketinin yaraları, topyekün bir çalışmayla, sarılmaya devam ediliyor. Kars Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü koordinesinde gerçekleşen programda Başsavcı Abdullah Amanvermez, Yenişehir İlkokulunda öğrenimlerine devam eden 11 depremzede öğrenciye kırtasiye yardımı yaptı.

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremler sonrası Kars’a gelen 240 öğrenci, yeni arkadaşları ile öğretmenleriyle eğitim öğretime başladı.

Yenişehir İlkokulunu ziyaret eden Kars Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Amanvermez, afet bölgesinden kente öğrencilerin velileriyle önce görüştükten sonra sınıfa geçerek öğrencilerle tek tek tanıştı. Öğrencilerle bir süre sohbet eden Amanvermez daha sonra öğrencilere kırtasiye yardımında bulundu. Etkinlik toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Düzenlenen programa Başsavcı Amanvermez’in yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay, Denetimli Serbestlik Müdürü Hakan Hoşgören, Yenişehir İlkokulu Müdürü Saim Danyıldız ve Yenişehir İlkokulu öğretmenleri katıldı.

Etkinlik sonrası açıklama yapan Amanvermez “Malumunuz olduğu üzere 6 Şubat sabahı ve öğlen olmak üzere iki büyük depremle büyük bir acı yaşadık. Büyük kayıplar, büyük acılar, büyük yaralar oluştu. İçinde bulunduğumuz süreçte de topyekün bu yaraları sarmaya çalışıyoruz. Afetten etkilenen vatandaşlarımız, aileleri, çocukları bir şekilde hayata tutunmaya çalışıyorlar. Biz de Kars Cumhuriyet Başsavcılığı olarak farklı mecralarda desteğimizi sürdürmeye çalışıyoruz. Bugün de Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüzün koordinesinde, depremden etkilenen, Yenişehir İlkokulunda öğrenimlerine devam eden 11 öğrencimize kırtasiye desteği sunuyoruz. Hayırlı olmasını diliyorum. Programa katkı veren tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Hatay’ın Antakya ilçesine bağlı Şehit İlker Uylaş İlkokulundan Kars’a gelen 9 yaşındaki Elif Şirin, depremi çok kötü hissettiğini söyleyerek, “Başım çok döndü. Uzmanlar deprem olmayacağını söylüyor inşallah olmaz. Çünkü çok korkmuştum. Burada arkadaşlarımla olduğum zaman çok iyi hissediyorum. Deprem aklıma gelince ağlamak içimden geliyor, çok üzülüyorum.” ifadesini kullandı.

bassavci-amanvermez-depremzede-ogrencilerle-bulustu-1.jpgbassavci-amanvermez-depremzede-ogrencilerle-bulustu-2.jpgbassavci-amanvermez-depremzede-ogrencilerle-bulustu-3.jpgbassavci-amanvermez-depremzede-ogrencilerle-bulustu-4.jpgbassavci-amanvermez-depremzede-ogrencilerle-bulustu-5.jpgbassavci-amanvermez-depremzede-ogrencilerle-bulustu-6.jpgbassavci-amanvermez-depremzede-ogrencilerle-bulustu-7.jpgbassavci-amanvermez-depremzede-ogrencilerle-bulustu-8.jpgbassavci-amanvermez-depremzede-ogrencilerle-bulustu-9.jpgbassavci-amanvermez-depremzede-ogrencilerle-bulustu-10.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.