1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Başkan'dan Cemiyete Ziyaret
Başkandan Cemiyete Ziyaret

Başkan'dan Cemiyete Ziyaret

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek, yeni yönetime başarılar diledi.

A+A-

Başkan Bozkuş, Cemiyet Başkanı Yücel Sezer, Başkan Yardımcısı Hikmet Karabulak, Genel Sekreter Burhan Akyıldırım ile yönetim kurulu üyeleri Özgür Tuğrul, Erbil Hüryurt ve gazeteciler Turgay Kaya ile Tacettin Durmuş tarafından karşılandı.

Bozkuş ziyareti sırasında geçtiğimiz Pazar günü yapılan Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti seçimlerinde yeniden seçilerek 15. yılını dolduran Yücel Sezer ve yönetim kurulu üyeleri ile bir süre sohbet ederek kutladı ve başarılar diledi.

Sohbet sırasında Kars’ta belediye hizmetleri açısından yapılacak işleri ve projeleri de cemiyet üyeleri ile paylaşan Bozkuş ; “Basın bir ilin gözü ve kulağıdır. Basının artı ve eksi yönde eleştiririyle her kesime yön veren bir fonksiyonu var. Bu nedenle sizler şehrin gelişmesi ve büyümesine yön veriyorsunuz. Basın artık Türkiye’de Yasama, Yürütme ve Yargının ardından 4. kuvvet olarak kabul edilmektedir. Bizlerde sizlere karşı üzerimize düşen ne varsa destek vermek durumundayız. Bunlar ayrıca bilgi, belge vermede açıklama yapmada ilimizden ne gelirse yardımcı olmalıyız.”dedi. 

BAZI VATANDAŞLARIMIZ BASINI “ÖCÜ” GİBİ KULLANMAK İSTİYOR

Bozkuş, bazı kişilerin bir sorunla karşılaştıklarında savcılara, teftiş kurullarına veya ilgili birimlere gitmek yerine basını tercih ettiğini ve bu nedenle basını bir “öcü” gibi kullanmak istediklerine dikkat çekerek, “Basın tabi ki vatandaşlarının her türlü şikayetine duyarlı olacaktır. Ama bazı vatandaşlar kimi zaman basını bir “öcü” olarak kullanmak istiyor. Haklı veya haksız bir sorunla karşılaştıklarında hemen ‘Basına giderim’ diye tehdit ediyor. Ama basın bu tür durumlarda yasal çerçeveyi iyi bir şekilde çizer ve belirlerse daha da iyi olur. Vatandaş örneğin belediyemize ve ya başka bir kurumumuza gelip resmi veya gayri resmi talebini bir şekilde elde etmek için basını da kullanmaya çalışıyor. Bence basının kendisini bu şekilde kullandırmaması gerekir. Önce vatandaşı dinlemek elbette ki en doğru şeydir. Ardından da o kişinin sorunu olduğu kişi ve kurum amirleriyle de yani konunun muha taplarıyla görüşülmesi daha da doğru olur. Böyle bir suçlama veya sorun var, bu konu ne derece doğrudur? Diye sormak gerekir. Dün halk gününe gelen bir vatandaş haksız olduğu halde ‘Bu işi eğer hemen çözmezseniz basına giderim’ dedi. Böyle olursa bu ülkede de Kars’ta da barış ortamına daha da katkı sunmuş oluruz. Böylece insanlar enerjilerini kavga etmek yerine o ilin ve bölgenin sorunlarını çözmek için çalışır. Beş yıl için göreve geldik. Bu süre gelir geçer. Her kes Kars için bir şeyler yapmıştır. Bizlerde gecemizi gündüzümüze katarak görevimizi yapıyoruz. Ama bu tür saldırılarla karşı karşıya gelince de demoralize oluyorsunuz ve çalışma şevkiniz kırılıyor.” diye konuştu.

Geçtiğimiz Pazar günü yapılan seçim sonrasında yeniden seçilerek güven tazeleyen Başkan Yücel Sezer ise yeni dönemde ilk olarak kendilerini ziyaret eden, çiçek gönderen ve başarılar dileyen Nevzat Bozkuş’a cemiyetin yönetim kurulu ve üyeleri adına teşekkür etti.

Sezer de yaptığı konuşmada, Başkan Bozkuş’un tespitlerine hak verdiğini belirterek, “Sizin de bahsettiğiniz kriterler basının temel ilkelerindendir. Bir basın mensubu her hangi bir olay karşısında hakkaniyet ölçülerinde konunun muhatabı olan iki tarafında görüşlerini alır ve bu iki görüşü de kamuoyuna beyan eder. Kamuoyu da kimin haklı veya kimin haksız olduğuna karar verir. Bu arada basın mensu-bunun da vicdanı derki, ‘Ben iki tarafa da durumu anlattım ve yazdım. Eğer bir haberin ötesinde yorum yapacaksa da yine vicdanıyla baş başa kalması gerekir. Ama ne yazık ki her yerde böyle olmayabili-yor. Böyle olanları da toplum çok değerli bir gazeteci diye bağrında basabiliyor. Kars’ta 30 yıldan beri gazeteciyim ve ufak tefek sıkıntıların dışında bir sorun yaşamadık. Bu nedenle Kars basınımızla başka yerlere kıyaslayacak olursak basın mensuplarımız ile il yöneticilerimiz, kurumlarımız ve ya halkımız arasında kayda değer sıkıntılar yaşanmamıştır” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.