1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Başkan Toraman’dan sosyal konut projesi açıklaması
Başkan Toraman’dan sosyal konut projesi açıklaması

Başkan Toraman’dan sosyal konut projesi açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars İl Başkanı Taner Toraman, iktidarın açıkladığı sosyal konut projesine ilişkin açıklamada bulundu.

A+A-

Volkan KARABAĞ

Başkan Toraman’ın yaptığı açıklama şöyle:

“Hükümet içinden geçtiğimiz bu süreçte ekonomik ve sosyal paketlerle seçim öncesi vaatlerini sıralamaya başladı. TOKİ aracılığıyla kiraların ve artan ev fiyatlarının düzenlenmesine yardımcı olmak kaydıyla vatandaşlarımızın ev sahibi olmaları isteniyor. Komik!!!

Daha önce de kiralardan şikayet eden öğrencilere ev satın almayı öneren Bakan Murat Kurum'dan "Asgari ücretliler hem kira, hem konut kredisini nasıl ödeyecek?" sorusuna yanıt:

"Biraz eşinden, dostundan borç alarak, biraz belki ek mesai yaparak bu bedeli karşılayabilirler.

Sadece  “bir seçim yatırımı” olan, hiç bir zaman gerçekleşmeyecek böylesine dev konut yatırımında gerçekten bir konut sahibi olabilmek için, ihtiyacı olan bir ailenin evine her ay en azından 10 bin lira NET para giriyor olması gerek.

Çok iyi düşünmek ve ona göre tüm bu hayallere “aldanmamak” gerek.

30 milyon emekli açlık sınırında

Aileleriyle birlikte 30 milyona yaklaşan emeklilerin tamam ıaçlık sınırında yaşamını devam ettirmeye çalışıyor.

Ekonomik krizde hala asgari ücretin altında maaş alan yüzbinlerce emeklinin çığlığı duyulmuyor. 2022 yılı içerisinde de, emekli enflasyon karşısında ezilmeye devam ediyor. TÜİK 30 milyona yakın ailesiyle birlikte emekliyi kandırıyor.

Yandaş TÜİK yetkilileri hiç sıkılmadan  milyonlarca emekliyle ve milyonlarca çalışanla alay edercesine, gerçek enflasyon rakamları yerine saray iktidarının istediği hayali rakamları açıklıyor. TÜİK'e göre, Ağustos'ta enflasyon, aylık bazda %1,46, yıllık bazda ise %80,21 olmuş. Hangi marketin veya pazarın rakamlarına göre, bu sonuca ulaştıklarını bilmiyoruz.

 Açıkladıkları bu rakamların, bizim alışveriş yaptığımız çarşılarla, marketlerle, pazarlarla bir ilişkisinin olmadığı ortada. Çünkü çarşı pazar fiyatları, dövizin yükselişi, fiyatların kontrolden çıkmışlığı, temel gıdalara, petrol ürünlerine, doğalgaz ve elektriğe yapılan akıl ve vicdan dışı zamlar ortada…

AKP iktidarı 20 yılda ekonomiyi iflas ettirdi. Talan ve rant düzeni kurarak, kendilerinin ve yandaşlarının, servetlerine servet kattılar. Gerçek enflasyon ve hayat pahalılığını, döviz darboğazını, açlık ve yoksulluğu gizleyerek, TÜİK aracılığı ile halkı aldatıyorlar. Umut tacirliği yapıyorlar.

İktidar, izlediği ekonomik politika ile, zengini daha zengin, fakiri daha fakir yaptı. Bankaların karı %505 olmuş. Aileleriyle 30 milyona yaklaşan emeklilerin tamamı, açlık sınırında ve perişan durumda ve hiçbir yardım ve sosyal tedbir uygulanmıyor. Milyonlarca kamu çalışanı ve işçiler yoksulluk içindeler. Esnaf, çiftçi, köylü borç ve icra batağında. Öğrenciler  okula başladı kıyafet alamıyor. Kırtasiye giderlerini karşılayamıyor.

Çare seçimdir. Halkımız bu darboğazdan çıkacak ve nefes alacağı bir yönetim anlayışıyla rahatlayacaktır.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.