1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Başkan Sadıkoğlu, Kars'ta yaşanan Çoban sıkıntısını gündeme taşıdı
Başkan Sadıkoğlu, Kars'ta yaşanan Çoban sıkıntısını gündeme taşıdı

Başkan Sadıkoğlu, Kars'ta yaşanan Çoban sıkıntısını gündeme taşıdı

Kars Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gürbüz Sadıkoğlu, Kars'ta yaşanan Çoban sıkıntısını gündeme taşıdı.

A+A-

Kars Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gürbüz Sadıkoğlu tarafından yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi :

“Yaklaşan İlkbahar ile birlikte ilimizde koyunculuk yapan yetiştiricileri çoban sıkıntısı telaşı aldı. Yerli çoban bulmakta zorlanan yetiştirici bulunanlarında astronomik fiyatlar önermesi özellikle bu sektörde Afgan çobanların sayılarında ki azalma çoban bulamama sıkıntısını gündeme getirmektedir. Bir yandan koyun sayımızı artırmaya yönelik Sayın Valimizin destekleriyle de projeler devam ederken diğer yanda çoban ve alt yapı sorunları nedeni ile yetiştiricilerimiz koyunlarını satarak sektörden çıkmaktadırlar.

2023 Yılı içerisinde Kars ili genelinde 315 yetiştiricimiz hayvanını satmıştır. Bu sektörde faaliyet gösteren yetiştiricilerin yaş ortalaması 58 yaştır. Genç yetiştiriciler sisteme dâhil olmadıklarında yarın köyler boşalacak, küçük aile işletmeleri yok olacaktır. Sayın Valimizden özellikle Afgan çobanlarla çoban sorununu çözüme kavuşturacak idari yönden kolaylıklar sağlayacak bir çözümün bulunmasını istirham ediyoruz.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.