1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Başkan Özer: “Dünyayı Kars’ta ağırlayacağız”
Başkan Özer: “Dünyayı Kars’ta ağırlayacağız”

Başkan Özer: “Dünyayı Kars’ta ağırlayacağız”

Başkan Özer, Doğu Ekspresi seferlerinin yeniden başlamasıyla birlikte Dünyayı Kars’ta ağırlamanın inancı ve heyecanı içinde olduklarını söyledi.

A+A-

Volkan KARABAĞ

Kars Milletvekilleri, 65. Hükümet Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç’ın pandemi tedbirleri nedeniyle yaklaşık 1 yıldır seferlerine ara verilen Doğu Ekspresinin ilk seferinin 12 Temmuz Pazartesi günü saat 18.00’de Ankara’dan hareket ederek 13 Temmuz Salı günü saat 19.27’de Kars’a varacağı açıklamaları kentte büyük mutluluk ve heyecan yarattı.

Turizm sektörü anlamında kente ciddi katkı sağlayan Doğu Ekspresi seferlerinin kaldığı yerden devam ettiğini kaydeden Kars Turizm Birliği Başkanı Halit Özer, “Pandemi nedeni ile uzun süre seferlerine ara veren Doğu ekspres tren hattı Cumhurbaşkanlığı kararı gereği ülkenin normalleşmesiyle birlikte tekrardan kaldığı yerden başlayacak. Tüm herkesin bildiği üzere Doğu Ekspres trenimizin  Kars ve Bölge turizmine oldukça faydalı olup ilimizin ekonomi ve kültürel değerlerine ayrıca katkı sağlamaktadır.” dedi.

Başkan Özer, Doğu Ekspresi aracılığıyla kente gelecek olan misafirlere daha hassas bir biçimde daha da öz verili ve güvenilir ortamlarda hizmet edeceklerini kaydederek, “Dolaylı olarak bir çok sektöre faydalı olan bu tren hattımız pandemi koşulları gereği  uzun süre seferlerine ara vermişti. Tabi bu süre içerisinde Kars yerel işletmelerimiz, esnaflarımız, sektöre hizmet eden tüm işletmeler kendilerini uzun süre dinlediler, eksi ve artılarını ortaya koydular. Ancak sürecin tekrar başlaması ile birlikte daha hassas bir biçimde daha da öz verili ve güvenilir ortamlarda gelen konuklara hizmet edeceğiz. Ancak özelikle sürecin görünmeyen kahramanlarını gözden kaçırmamalıyız. Tren Gar müdürlük ve çalışanları, Gişe personeli, kompartıman görevlileri, emektar makinistler, rehberler, araç şoförleri, restoran ve otel çalışanları tüm herkesin olduğu gibi bizler içinde önemlidirler. Çünkü bu tren ilimize ulaşıncaya dek bu ismini saydığım kişi ve kişilerce muhatap olup onların bölgemize varması için hizmet eden gizli ve görünmeyen bazen de hatırlanmayan kahramanlardır. Özelikle kendilerini Kars ve bölge turizmi adına canı gönülden kutlarım.” ifadesini kullandı.

Dünyayı Kars’ta ağırlamanın inancı ve heyecanı içinde olduklarını da vurgulayan Başkan Özer, “Turizm hareketliliğinin başladığı bu günlerde yerel esnaflarımızın da daha duyarlı olmaya, işlerimizin gönüllü turizm hizmeti olduğunu unutmadan tatlı rekabet ortamları içerisinde eskiden olduğu gibi birlik ve beraberliği memleketimiz adına oluşturarak Dünyayı Kars’ta ağırlamanın inancı ve heyecanı içinde herkese bereketli ve hayırlı kazançlı sezonlar dilerim. Ayrıca İlimizin siyaset, idari ve mülki amirliklerine de teşekkür ederim tüm zorlu süreçlerde yerelde bizlerle beraber oldular.” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.