1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Başkan Ocak: “Yaşanabilir Engelsiz bir Kars istiyoruz”
Başkan Ocak: “Yaşanabilir Engelsiz bir Kars istiyoruz”

Başkan Ocak: “Yaşanabilir Engelsiz bir Kars istiyoruz”

Kars Dolunay Derneği Engelliler Birim Başkanı Faruk Ocak 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası nedeniyle basın açıklaması yaptı.

A+A-

“Dünyanın hemen hemen her köşesinde olduğu gibi Ülkemizde de Covid-19 ile mücadelemiz kararlılıkla devam ediyor. Bu süreçte belki de " Engelli Kardeşlerimiz " yeterince ilgi göremedi ve yalnız bırakıldı. Gücümüzün yettiği ölçüde bizden talepte bulunan kardeşlerimize yardımcı olmak için mücadele ettik, etmeye de devam edeceğiz.” ifadesini kullanan Başkan Ocak, “Bu süreçte, Engelli bir kardeşim ile aramızda geçen bir diyaloğa değinmek istiyorum. Şöyle dedi aynen aktarıyorum; " Faruk Başkanım benim gibi ağır Engelli olup evinden çıkamayan, bütün hayatını bu dört duvar arasında geçirmek zorunda kalan arkadaşlarımı belki de bu Covid-19 illeti sayesinde; hem toplum hem de idarecilerimiz daha iyi anlar ve taleplerimizi göz ardı etmezler inşallah."  dedi. Varın çıkarımı siz yapın.” dedi.

Başkan Ocak’ın yaptığı açıklama şöyle:

“Belki de ilk defa bir Engelliler Gününde " Engelli Kardeşlerimiz sahnelere çıkartılıp hokkabazlık yaptırılamadı, şarkılar söyletilip izleyenler eğlenemedi.

Belki Engelli Kardeşlerim bu duruma çok üzüldü ama ben onlar adına çok mutlu oldum.

Çünkü; ben Engelliler Gününde eğlence programları yerine, o ilin mülki idare amirlerinin bir araya gelerek, biz Engellileri temsil eden yöneticilerle, bizler adına merkez de ne gibi çalışmalar devam ediyor, yerel de, bu yıl ne gibi iyileştirmeler yapıldı, kaç kişi istihdam edilecek, nerelerde erişilebilirlik sorunları çözüme kavuşturuldu, hangi taleplerimiz karşılandı, Engelliler adına soysal politikaların hangileri hayata geçirildi. Kanunun bizlere sunmuş olduğu temel yaşam haklarımızın hangileri uygulamaya konuldu.

Ve tabi ki böyle bir senaryo hayalden ibaret olmaya devam ediyor ve edecek gibi. Bu söylediklerim bir lütuf değil, kanuni haklarımız arkadaşlar.

Bu vesileyle Covid-19 illetinden dolayı Vefat eden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum.

Yaşanabilir Engelsiz bir Kars,

Yaşanabilir Engelsiz bir Türkiye,

Yaşanabilir Engelsiz bir Dünya, ümidiyle kalın sağlıcakla.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.