1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Başkan Karaçanta yatırımları anlattı
Başkan Karaçanta yatırımları anlattı

Başkan Karaçanta yatırımları anlattı

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Valilik toplantı salonunda dün düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında yatırım programında yer alan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

A+A-

Başkan Karaçanta; Kanalizasyon şebeke hattı, yağmur suyu kanalı yapımı -kanalizasyon arıtma atık su arıtma tesisi projesi, kentsel dönüşüm projeleri ile 2015 yılı inşaat sezonunda yapılması planlanan çalışmalar, asfalt yol yapımı, kanalizasyon ve içme suyu hattı yapımı, geçici hayvan bakım evi ve çatı onarımlarıyla ilgili aydınlatıcı bilgi verdi.

Yaz mevsimi boyunca bir çok yerde bir çok projenin aralıksız sürdürüldüğünü de belirten Başkan Karaçanta şunları söyledi:

1-KANALİZASYON ŞEBEKE HATTI, YAĞMUR SUYU KANALI YAPIMI -KANALİZASYON ARITMA (ATIK SU ARITMA) TESİSİ PROJESİ

Atıksu Arıtma Tesisi yaklaşık 32,5 Km kanalizasyon hattı ve 17 Km yağmursuyu kanalı sisteminden ibaret tesisin yatırım bedeli yaklaşık 21.000.000,00 EURO olup, Yatırım bedelinin büyük bir kısmının AB hibe programından sağlanması için yapılan çalışmalar neticesinde projenin % 85 AB Hibe Programından, % 9 Kurumumuz ödeneğinden, % 6 ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından karşılanması öngörülen ve Kalkınma Bakanlığı tarafından yatırım programına alınan proje için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından farklı zamanlarda müşavir firma aracılığı ile tarafımıza AB Komisyonu tarafından iletilen sorulara (Kanalizasyon debi, sıcaklık ölçümü, azot arıtımı, azot arıtımının kuyucuk gölüne dolaylı etkileri, kullanılacak boruların cinsi ve çamur arıtımı gibi konuların irdelenmesi) müşavir firma ile birlikte cevap verilmiş olup, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunulmuştur. Ayrıca Müşavir firma tarafından Sarı kitap ve Kırmızı kitap hazırlanmıştır.

2-KENTSEL DÖNÜŞÜM

Kars Merkezi Atatürk, Bayrampaşa, Karadağ ve Kaleiçi mahallerinde bulunan Kentsel Dönüşüm Ve Gelişim Proje kapsamında 1. Etapta 698 konut, 1 adet cami, 1 adet 24 derslikli okul yapım işi ihalesi 16/01/2013 tarihinde yapılmıştır. 01/03/2013 tarihinde yüklenici firma ile sözleşme imzalanmıştır. İşin yer teslimi 05/03/2013 tarihinde yapılmıştır. 31/05/2013 tarihinde temel atılmış ve işe başlanmıştır. Yapılan sözleşmeye göre işin süresi 750 takvim günü olup işin bitirilme tarihi 24/07/2015’dir.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın harçlı imalat yapılmayan günler genelgesinde (çalışılmayan günler) ve Kamu İhale Kanunu’nun çalışılmayan günler başlıklı maddelerinde Kars bölgesinde 01 Kasım - 15 Nisan arasında mevsim şartları nedeniyle inşaat çalışmaları yapılmamaktadır. Bu süre yükleniciye işin süresine ek süre olarak ilave edilebilir. Bu durum göz önünde bulundurulduğunda, yüklenicinin işi süresinden önce teslim edeceği görülmektedir.

Kars Merkezi Atatürk, Bayrampaşa, Karadağ ve Kaleiçi mahallerinde bulunan Kentsel Dönüşüm Ve Gelişim Proje kapsamında 1. Etapta 698 konut, 1 adet cami, 1 adet 24 derslikli okul inşaatı çalışmaları fiziki olarak % 95 oranında tamamlanmıştır. Buna bağlı olarak bu yılın Temmuz ayının sonunda konutlar için çekiliş yapılması öngörülmektedir. Banka sözleşmeleri imzalanması süreci ve çevre düzenleme çalışmalarının bitimi sonrasında Eylül ayında hak sahiplerinin konutlarına taşınması planlanmaktadır.

2015 YILI İNŞAAT SEZONUNDA YAPILMASI PLANLANAN ÇALIŞMALAR

ASFALT YOL YAPIMI

Şehrimiz muhtelif cadde ve sokaklarında yapılacak BSK (Bitümlü Sıcak Karışım) yol kaplamalarında projeye göre ;

20 cm Kalınlığında Temel Tabakası,

8 cm Kalınlığında Binder Tabakası

5 cm Aşınma Tabakası yapılması planlanmaktadır.

Söz konusu yapılması planlanan asfaltlama çalışmalarında; YOGT (Yıllık Ortalama Günlük Trafik), İmalat aşamasında seçilen ve uygulanması gereken teknik çözümler ve kriterler Enine ve Boyuna Eğim gibi işletme aşamasında Yolun dayanım ve dayanıklılığını etkileyecek faktörler göz önünde bulundurularak kaplama yapılacaktır.

Proje kapsamında:

70.000 m2 BSK Asfalt,

20.000 m2 Kilit Parke,

8.000 m bordür,

4.000 m2 andezit kaplama

1.500 m andezit bordür kaplama yapılması planlanmaktadır.

Proje ihaleye çıkılmış olup, şuan sözleşme aşamasındadır.

KANALİZASYON VE İÇMESUYU HATTI YAPIMI

Kars Merkez Muhtelif Sokaklarında Kanalizasyon ve İçmesuyu hattı yapılması içinin keşif metraj ve projelendirme çalışmaları yapılmış olup; proje ihale aşamasındadır.

GEÇİCİ HAYVAN BAKIM EVİ

5199 sayılı Hayvanları Koruma ve Uygulama yönetmeliği ve 2013/8 nolu genelge gereğince Geçici hayvan bakım evi yapımı planlanmaktadır. Söz konusu ada:591 parsel:61’de kayıtlı taşınmaz üzerinde hayata geçirilmesi planlanan proje ihale sözleşme bedelinin % 40’nın Orman ve Su İşleri Bakanlığı fonundan karşılanması için gerekli başvurular yapılmış olup; görüş beklenmektedir.

ÇATI ONARIMI

Belediyemize ait Halk Ekmek Fırını, Katlı otopark dükkanlarının ve Faikbey Caddesi Belediye lojmanlarının çatısının onarımına gerek duyulmuş olup; keşif metraj çalışmaları yapılan iş ihale aşamasındadır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.