1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Başkan İmamlar ile Buluştu
Başkan İmamlar ile Buluştu

Başkan İmamlar ile Buluştu

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Kars merkezde görev yapan cami imamları ile iftar yemeğinde bir araya geldi. Milletvekili Zeki Karabayır yapılanları anlattı.

A+A-

İftar yemeğine AK Parti Kars Milletvekili Zeki Karabayır, AK Parti Kars İl Başkanı Ensar Erdoğdu, Merkez İlçe Başkanı Ahmet Tüzen, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı da katıldı.

 

İftar yemeğinin ardından bir imam tarafından yemek duası okundu. İftardan sonra ise imamlar Milletvekili Zeki Karabayır ve Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ile uzun süre sohbet ederek camileri ile ilgili sorunları ve sıkıntılarını dile getirdiler.

 

Karabayır Kars’a yapılan hizmetlere değindi...

 

İftar yemeğinin ardından imamlara yönelik konuşma yapan AK Parti Kars Milletvekili Zeki Karabayır ; hükümetinin Kars’a yaptığı hizmet ve yatırımlar hakkında bilgi verdi. Karabayır, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın deyimi ile Pekin’i Lonra’ya bağlayacak olan Bakü, Tiflis, Kars Demiryolunun Kars için öneminden bahsederek başladığı konuşmada, “Belediyemiz tarafından sürdürülen içme suyu isale hattının bir an önce tamamlanarak Kars’ın 50 yıllık su sıkıntısı sona erecek. Bayburt Barajı bitti ve Karakurt Barajı’nın ihalesi yapılacak. Çamçavuş Barajı’nın ihalesi sonlandı. Birkaç gün sonra barajı yapacak firma belli olacak ve çalışmalar başlayacak. Ayrıca Digor’da Dolaylı ve Varlı Barajlarının yapımı ise devam ediyor. Kağızman Devlet Hastanesi tamamlanarak hizmete açıldı. Sarıkamış Devlet Hastanesi’nin inşaatı hızla devam ediyor. Digor Sağlık Ocağı’nı hastaneye çevireceğiz. Arpaçay’da da bir hastane yapma çalışmalarımız devam ediyor. Şeker Fabrikası’nın yanında devam eden fen lisesinin inşaatı devam ediyor” dedi.

 

Karslıların Yeni Havaalanı Temel Atma Törenine Katılmamaları Üzüntü Verici…

 

Cumhurbaşkanı Gül’ün Tıp Fakültesi Hastanesi ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırm’ın Havaalanı dış ve iç hatlar terminalinin temel atma törenlerine katılmadıkları için çok üzgün olduğunu da vurgulayan Karabayır daha sonra şunları söyledi : “Havaalanında yapılan dış ve iç hatların temel atma töreni yapıldı ve inşası devam ediyor. Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi bu yıl sonu açılacak. Yalnız Tıp fakültesinin ve Havaalanı dış ve iç hatlar terminalinin açılışına Karslıların katılmaması Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ve Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım’ı oldukça üzmüştü. Hava alanı iç ve dış hatlar terminalinin temel atma töreni sırasında Bakan Yıldırım bana ‘ben bir uçak dolusu bürokrat getirmeseydim rezil oldurdunuz, Karslılar nerede? diye sorduğunda çok üzülmüştüm. Bunun yanı sıra ek pistte yapılacak. Kara yoları olarak hem Ardahan hem de Sarıkamış yönünde yol yapım çalışmalarımız devam ediyor. Adliye sarayımızın bütün proje çalışmaları tamamlandı. Yakında çalışmalar başlatılacak. Ayrıca yeni ceza evinin de proje çalışmaları başladı. Belediyemiz tarafında çöp arıtma tesisleri ve organize sanayi bölgesi çalışmaları da bürokrasi nedeni ile daha önce başlamıştı ve hızlandırmaya devam ediyoruz.” diye konuştu.

 

TOKİ Başkanından Kars’a Açık Çek

 

Karabayır, TOKİ Başkanının arkadaşı olduğu için Kars ile ilgili projelere açık çek imzalayacağın da altını çizerek, “TOKİ Başkanı benim arkadaşımdır ve projeleriniz ile gelirseniz ‘Kars’a açık çek’ demiştir.  Belediyemiz TOKİ ile birlikte Kentsel Dönüşüm Projesini hayata geçirecek. Bu proje ile gecekondu mahallerimiz modern kent görünümüne kavuşacak. Belediye başkanımız ve biz milletvekilleri ile birlikte Kars için hizmetlerimize devam ediyoruz.”

 

Haber : Tacettin DURMUŞ

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.