1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Başkan Hızır Gibi Yetişti
Başkan Hızır Gibi Yetişti

Başkan Hızır Gibi Yetişti

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta Uysal Ailesi’ne Hızır gibi yetişti...

A+A-

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, ekibiyle birlikte Hacıveli Köyü’ne giderek hasta haliyle 8 aydır elektriksiz bir göz odada 4 çocuğu ve eşiyle çaresizliğin eşine gelen Uysal ailesini ziyaret ederek yüzlerini güldürdü. 

Evin yapımı, babanın hastalığının tedavisi noktasında tüm imkanları seferber edeceğini söyleyen Baykan Karaçanta, aileye de kömür, buzdolabı, tüp, fırın, yiyecek ve giyecek başta olmak üzere kırtasiye malzemeleri ve bir dizi yardımda bulundu.

Bir gün öncesine kadar umutsuzluk içinde kalan Uysal ailesi, bu mübarek Miraç kandilinde evlerine kandil gibi doğan bu ziyaret karşısında tam bir sevince boğuldular.

Bu arada Celettin Uysal’ın kardeşinin evinde de 8 aylık karanlık bir yaşam dramı ortaya çıktı. Başkan Karaçanta bu aileyi de ziyaret etti ve onlara da gerekli tüm yardımların yapılacağı sözünü verdi.

Karaçanta, “Bugün bu haber yayına düştükten sonra özellikle bizim belediyenin telefonları ve faksları çok hareketli dakikalar geçirdi. Bu vesileyle Türk insanının ne denli duyarlı olduğu bir kez daha gözler önüne serildi. Ben yine sizler aracılığıyla duyarlı olan herkese çok candan teşekkür ediyorum. Bugün unutmamamız gereken bir şey var engelliler haftasını kutluyoruz. 10-16 Mayıs engelliler haftasının kutlandığı haftadır. Her birimizin birer engelli adayı olduğumuzu da unutmamamız lazım. Bugün bu hemşehrimiz eğer yürümekte zorlanıyorsa yarın bir gün bizim de başımıza gelebilir. Dolayısıyla biz bu tür şeyler de güç varken elden tutmayı bilmeliyiz. Onun için buradayız inşallah bundan sonraki yarınlarda ışık içinde olacak bu gençlerimizin sizler ve bizler de buna vesile olduğumuzdan bunun mutluluğunu yaşamış oluruz.” dedi.

Karaçanta ayrıca, “Bu aileye ev yapımı konusunda elimizden geldiği kadar destek vereceğiz, kumuyla, çimentosuyla elimizden geldiği kadar destek vereceğiz. Usta olarak da yardımcı olacağız ama sizlerde köylü olarak yardımcı olursanız daha iyi olur. Yapılması gereken neyse biz onu mutlaka yapacağız sizlerinde hiç şüphesi olmasın. Demek ki azim olduktan sonra olmayacak hiçbir şey yoktur. Bu çocuklar bu kadar zamandır karanlığın içinde böylesine başarılı olmayı azimle başaran pırıl pırıl gençler. Bizlerde bunların ağabeyleriyiz. Biz varken bu aile artık mahcup olmayacak” diye konuştu.

Karaçanta daha sonra şunları söyledi:

“Biz Kars Belediyesi olaraktan biz her zaman bu ailenin ve sizlerin yanında olacağız. Bu aile ve bu durumda olan bütün hemşerilerimizin yanında olamaya bizim ahdimiz var, sözümüz var. Biz bunu her zaman yerine getireceğiz tabi ki hayırsever kardeşlerimizin, hemşehrilerimizin desteklerini de her zaman yanımızda gördük. İnşallah bundan sonra da bu şekilde devam edecek. Allah hastamıza da şifa versin diyoruz inşallah hak ettiği şekilde yaşamayı Allah nasip eder. Siz değerli dostlarımızın ve belediyemizin de katkılarıyla olacak inşallah.”

Muhtar Sümmani Bozkurt da eline aldığı feneri göstererek, “Tek ışığı budur evin ve bu ışıkla da başarılı olmuşlardır. Teşekkür belgeleri var yukarıda. Başkanımız ve basınımız bizlere ışık tuttular inşallah bizim de her şeyimiz karşılanacak. Allah hepsinden razı olsun. Ama başkanımızdan bir şey istiyoruz sayın başkanım bir eve ihtiyacımız var bir ev olsa evi ben tapulu olarak tahsis ettim sizlerden sadece bu evin yapılmasını istiyoruz. Sizlerden bu sözü aldığımız için Merkez Hacıveli köyü adına ve şahsım adına ben sizlere çok teşekkür ediyorum. Allah sizlerden razı olsun ufkumuzu atçını bize ışık tuttunuz. Burada dört tane genç yetişiyor pırıl pırıl bizlerin bunları kazanması lazım.” dedi.

Muhtar Bozkurt Trabzon’dan bir doktorun kendisini arayarak hasta babayla ilgileneceğini söylediğini belirterek, “Trabzon’dan bir doktor arkadaşımızı bize bir bilgi verdi. Aynı hastalığın uzmanı olduğunu söyledi ben de inşallah birkaç gün sonra hastayı bizzat kendim götüreceğimi taahhüt ettim. İnşallah 3 gün sonrada hastayı götüreceğim, bütün her şeyiyle de üstlendi. Buradan kendisine çok teşekkür ediyoruz her şeyini üstlendi ve bizimle derdimizi paylaştı.” şeklinde konuştu.

Muhtar Bozkurt şöyle konuştu:

“Bugün elektrik için TEDAŞ’a baş vurduk. Bir miktar borcunun olduğunu kendisi bizlere söyledi. Bu borç yattıktan sonra elektriğin açılacağını ve ayrıca abonelik verileceğini söylediler. Kars’tan bir hayırsever başkanımız bu elektrik borcunu yatırdı. Allah razı olsun buradan kendisine köyüm ve şahsım adına teşekkür ediyorum. 2.477 TL borcu vardı elektrik borcu için karanlıktaydı bu ev 8 aydır. Evin tapusu olmadığından birkaç defa müracaat edilmiş ama şahsi ev tapusu istendiğinden abonelik verilmemiş. Bu vatandaş zaten tek gözlü bir odada altı nüfus yaşıyor ve kendi de hasta. Türkiye’nin her yerinden yardımlar geldi hepsine belediye başkanıma ve ekibine çok teşekkür ediyorum bizlere bu yağmur da geldi ışık tuttular Allah razı olsun.”

Belediye Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Turgay kaya da, “Kutularda oyuncaklar var, çocuklar için kırtasiye malzemeleri var, gıda malzemeleri var, yakacak var. Buzdolabı, fırın, tüp, kömür ve daha onlarca farklı yardım malzemesi getirdik. Aileye desteğimiz sürecek” açıklamasını yaptı.

Anne Urfagül Uysal seslerini duyarak sahip çıkmaya çalışan herkese teşekkür ederek, “Dün üzüntülüydüm bugün sevinçliyim. Allah hepinizden razı olsun, bir de kocamın iyileşmesini istiyorum.” diyerek eşinin sağlığına kavuşması temennisinde bulundu.

Gördüğü manzara ve ilgi karşısında sevindiğini söyleyen baba Celettin Uysal da, “Allah hepinizden razı olsun. Başkanımızdan, çekim ekibimizden, yardım eden herkesten Allah razı olsun. Kusura bakmayın sabah biraz sıkıntılarım oldu o yüzden konuşamıyorum.” diyebildi.

Ayrıca, haberin yayınlanmasıyla birlikte Türkiye’nin dört bir yanından aileye ve köy muhtarına telefon yağdı. Herkes bir yandan gücü yettiğince aileye yardım etmek istediğini söyledi. Bazı vatandaşlarda arabalarına gıda ve giyecek yardımı doldurup aileyi evlerinde ziyaret etti.

Uysal ailesi de bu mübarek Miraç Kandili gecesine mutlu, umutlu ve sevinçli girmelerine sebep olan herkese teşekkür ettiler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.