1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Başkan Bilgen: “Kasaplar halindeki sorunları çözmek için komisyon kurduk”
Başkan Bilgen: “Kasaplar halindeki sorunları çözmek için komisyon kurduk”

Başkan Bilgen: “Kasaplar halindeki sorunları çözmek için komisyon kurduk”

Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen düzenlediği basın toplantısında, Kasaplar Halinin bugünkü halinin Kars’a yakışır bir şekilde hizmet etmediği, temiz olmadığı ve yıkılıp yeniden yapılması gibi bazı şikayetler ve talepler aldıklarını açıkladı.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Başkan Bilgen gazetecilere yaptığı açıklamada, bugüne kadar söz konusu şikayet ve talepler doğrultusunda çalışmalar yaptıklarını ve sorunun çözülmesi için belediye meclisinde bütün partilerin temsil edildiği bir komisyon oluşturduklarını söyledi.

Kasaplar Odası Başkanı ve esnaf ile görüşmeler yaptıklarını da belirten Bilgen, mülkiyeti Kars Belediyesine ait Kasaplar Halinde, yaklaşık 70 esnafın kiracı olarak faaliyet gösterdiğine işaret ederek, gecikmiş alacaklar dolayısıyla SGK, Maliye, özel şahıslar,  şirket ve müteahhit alacaklarından oluşan 13 adet haciz bulunduğunu açıkladı.

Kars Belediyesi olarak esnafı gözetecek bir çözüm arayışı içerinde olduklarını ve bu konuda çeşitli olumsuz dedikoduların yapıldığını dikkat çeken Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, “Biz Kasaplar Hali esnafının mağdur olmasını istemiyoruz. Fakat bir de yasal sınırlar ve yasal kısıtlar var. Bizim elimizi bağlayan durumlar var. Yani bizim icra dairelerindeki süreci etkilemek ve değiştirmek gibi bir yetkimiz yok. Sadece yapabileceğiniz şey yasal süre içerisinde itirazları yapmaktır. Bizde Kasaplar halinin icradan satışını engellemek için yasal süresi içerisinde gerekli itirazımızı yaptık. Ama şehirde ne yazık ki bu itirazı yapmadığımız işte orayı bir yandaş bir müteahhide peşkeş çekmek kararı aldığımız gibi dedikodular yapılıyor. Bunlar tamamen yanlış bilgiden kirli bilgiden kaynaklı şeylerdir. Bizim herhangi bir müteahhit ve bu alanda bir görüşmemiz yok. İcra koyan firmaların bir kaçı ile görüştük. Acaba icradan satışı önleyip daha değerli olarak esnafın kendi işyerini kendisinin satın almasını sağlaması için çaba sarf ettik. İstedik ki esnafımız eğer bu bedeli gerçek reel değerini üzerinde ödemeyi göze alır, bir araya gelir ve bu parayı temin ederse, bizde hacizlerin kaldırılması konusunda kamu kurumlarıyla da özel sektörlerde görüşmelerinizi yaparız.  Borç yönetiminde borç planlamasında gerekli düzenlemeyi yapar esnafımızın vereceği paralarla kendi yerleri için takdir edecekleri değerler bizim borçları ödemenin önü açılmış olur. Bu bir çözümdür ve bunun içinde mecliste bütün partilerin temsil edildiği bir komisyon oluşturduk. Bu Komisyon hem esnafla görüşecek hem de bir çözüm yolu varsa bunu deneyecek. Ama buna rağmen mahkeme icra hâkimliği satış kararı verir ve ardında da satış sürecinin yönetirse veya iptal ederse gayet tabii bizim bu konuda yapabileceğiniz bir şey kalmaz. Sonuçta bu mahkemelerin vereceği bir karardır. Bunun ötesinde özel bir işimiz ve arayışımız yok. Biz hemşerilerimizi düşünmek kendi özel olarak ve esnafları düşünmek zorundayız “dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.