1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Başkan Alp: "Yetiştiricilerimizin üreme parametresi sorunu çözülmüştür"
Başkan Alp: "Yetiştiricilerimizin üreme parametresi sorunu çözülmüştür"

Başkan Alp: "Yetiştiricilerimizin üreme parametresi sorunu çözülmüştür"

Kars İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Eren Alp, yetiştiricilerin “Üreme Parametresi” sorununun çözüldüğünü söyledi.

A+A-

Birlik Başkanı Alp, yaptığı açıklamada; "Türkiye Büyük Millet Meclisi Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Kars Milletvekili Sayın Prof. Dr. Yunus Kılıç'ın girişimleri, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Prof.Dr. Vahit Kirişçi'nin talimatlarıyla buzağı desteklemesinde ciddi sorun olan "üreme parametresi" kuralı resmi gazetede yayınlanan uygulama tebliği ile düzenlenerek yaklaşık 1 milyon buzağı destekleme kapsamına alınmıştır. Emeği geçenlere üreticilerimiz adına teşekkür ederiz." dedi.

Birlik Başkanı Alp, "Üreme Parametresi, 2021 Yılı Buzağı Desteklemesi kapsamında; 810 gün olan ilkine buzağılama yaşının 960 güne, iki doğum arası sürenin ise 450 günden 600 güne çıkarıldığını söyledi. '810 gün' ibaresi '960 gün' şeklinde, '450 gün' ibaresi de '600 gün' şeklinde değiştirilmiştir. Yine Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliği'nin (Tebliğ No: 2021/43) 4. maddesinin ilgili bendinde yer alan '510-810 gün' ibaresi '510- 960 gün' şeklinde, '235-450 gün' ibaresi '235-600 gün' şeklinde değiştirilmiştir. Bu karar ve Tebliğ 04 Ağustos 2022 tarihinde yürürlüğe girmiştir" ifadesini kullandı.

Başkan Alp açıklamasını şöyle sürdürdü: "Kars İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanlığı görevine talip olduğumuzda yetiştiricilerimize söz vermiştik sizlerin sesi olacağız demiştik. Şimdi yetiştiricilerimizin taleplerini iletmiş olduğumuz makamlar gereken destekleri vererek Kars yetiştiricisine katkı sunmaktalar. Bu nedenle başta Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Prof. Dr. Vahit Kirişçi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Kars Milletvekili Sayın Prof. Dr. Yunus Kılıç ve 65. Hükumet Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ak Parti Kars Milletvekili Sayın Ahmet Arslan’a desteklerinden dolayı bir kez daha teşekkür ederim." 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.