1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Başkan Alibeyoğlu: “Türkiye’de sigortacılık gelişmeye açık bir sektördür”
Başkan Alibeyoğlu: “Türkiye’de sigortacılık gelişmeye açık bir sektördür”

Başkan Alibeyoğlu: “Türkiye’de sigortacılık gelişmeye açık bir sektördür”

Kars Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu, 12-18 Ekim Sigortacılık Haftası münasebetiyle yaptığı açıklamada, sigortacı esnafının her zaman yanında olduklarını söyledi.

A+A-

Volkan KARABAĞ

Başkan Alibeyoğlu, açıklamasında her yıl mayıs ayının son haftalarında kutlanılan ve toplumda sigorta bilincini artırmaya yönelik düzenlenen "Sigortacılık Haftası" etkinliklerin bu yıl Pandemi nedeniyle 12-18 Ekim tarihlerinde gerçekleştirildiğini belirtti.

KATSO olarak sigorta sektörün sorunlarını bildiklerini de belirten Alibeyoğlu, “Geçtiğimiz yıllarda, KATSO olarak 6. Meslek komitemizin çalışmaları kapsamında ilimizde faaliyetlerini sürdüren tüm sigorta acentelerimiz ile toplantı ve toplu iftar yemeği gibi organizasyonlarla bir araya geldik. Toplantıda, sigorta sektörünün sorunlarını dinleyerek çözümler noktasında istişarelerde bulunmuştuk. İçinde bulunduğumuz pandemi süreci bu yıl acentelerimiz ile fiziki olarak bir araya gelmemizi engellese de KATSO olarak sektörün sorunlarını bilmekte ve 6. Meslek Komitemizin çalışmalarını yakından takip etmekteyiz.”

Türkiye'de Sigortacılık Sektörü Gelişmeye Açık

Başkan Alibeyoğlu sözlerinin devamında, sigortacılık sektörünün Türkiye'de gelişmeye açık bir alan olduğunu belirterek, "Finansal sistem içinde sigorta sektörünün payı dünyada yüzde 50 ile 70 arasında yer alıyor. Bu oran ülkemizde henüz yüzde 10'a bile yaklaşmadı. Ülkemizde sigorta sektörü gelişmeye açık bir sektördür. Bu alanda katedilecek daha uzun yollarımız var." diye konuştu. Sigortanın bir masraf değil ihtiyaç olduğunu kaydeden Alibeyoğlu, sigorta yaptırırken acentelerin tercih edilmesi tavsiyesinde bulundu. Acentelerin tercih edilmesi durumunda hizmet sonrası süreçte de güven ve rahatlıkla hizmet alınabileceğini kaydeden Alibeyoğlu, Web ve diğer kanallar ile alınan hizmet sonrasında muhatap bulmada sorunlar yaşandığının altını çizdi. Bu nedenle Başkan Alibeyoğlu faydalanıcılara acentelerin tercih edilmesi tavsiyesinde bulundu.

Sözlerinin devamında Başkan Alibeyoğlu; “ülkemizde sigortacılığının geliştirilmesi, toplumda sigorta bilincinin artırılması, sigortacı ve sigortalı arasındaki güvenin daha da yükseltilmesi son derece önemli bir konudur. KATSO olarak sigorta sektörüne katkı ve destek anlamında her zaman tüm imkanlarımızı kullanmaya hazırız. Bu vesile ile şehrimizde sigortacılık faaliyetini gösteren tüm üyelerimizin, vatandaşlarımızın ve sektörde görev yapan tüm paydaş ve çalışanların “Sigortacılık Haftasını” kutlar, Başkanlığını yürüttüğüm Kars Ticaret ve Sanayi Odası adına saygılar sunarım.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.