1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Başkan Adem Çalkın: “14 Mayıs seçimlerinde AK Partimizin başarısına bir yenisini daha ekleyeceğiz”
Başkan Adem Çalkın: “14 Mayıs seçimlerinde AK Partimizin başarısına bir yenisini daha ekleyeceğiz”

Başkan Adem Çalkın: “14 Mayıs seçimlerinde AK Partimizin başarısına bir yenisini daha ekleyeceğiz”

AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, Ticaret Bakanı Dr. Mehmet Muş’un da katıldığı ‘2023'e Doğru Şehir Buluşmaları’ programında konuştu.

A+A-

Başkan Adem Çalkın, “14 Mayıs 2023 seçimlerinde AK Partimizin başarısına bir yenisini daha ekleyeceğiz” dedi.

Başkan Çalkın, “AK Parti, millete hizmet yolculuğunda 22. yılını geride bırakan ati ile mazi arasında köprü olan yegane bir partidir.

Esasında AK Parti sadece Türkiye değil; dünyada da zaman ve zemin bulmuş bir gönül hareketidir.

AK Parti, bir ekip hareketi, bir gönül birlikteliği ve bir ortak aklın temayüz bulmuş halidir. Meselelere çözüm odaklı, insani ve vicdani diyalogun vücut bulmuş halidir Ak Parti. Her inancın, her mezhep ve her meşrebin dahası her kesimin kendinde yer bulduğu bir büyük ailedir” diye konuştu.

Başkan Adem Çalkın, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“AK Parti, büyük bunalım ve krizin istikrara kavuştuğu büyük bir dönemin inşası ve ihyasıdır.

AK Parti, Selçuklu coğrafyasının dört kıtaya yayılmış 600 yıllık Osmanlı Devletinin 100 yıllık birikimi üzerine yükselmiş bir siyasi harekettir.

Bu sebepledir ki, Ak Parti nevzuhur bir parti değildir.

Hülasa AK Parti bu milletin ve coğrafyanın ta kendisi olup mazlum ve mağdurların ortak duasıdır. Harakani diyarı Kadim kentimiz Kars’ta;  her bir yol ve dava arkadaşım, milletimizin omuzlarımıza yüklediği kutsal emanetin aynı derece sahibi, sorumlusu ve hassaten takipçisidir. Köy ve mahalle temsilcimizden mevcut vekillerimize kadar AK Partimizin hücrelerini oluşturan birimlerde görev alan her dava arkadaşım, Kars teşkilatımız ve ekibimizin vazgeçilmez bir parçasıdır. Bu amaç ve doğrultuda AK partimizin gücüne güç katmak, hükümetimizin proje ve hedeflerini anlatmak ve de gidilmedik kapı bırakmamak şiarıyla il ve ilçe bazlı teşkilatlarımızla müzakere ederek üye sayımızı hamd olsun Kars genelinde 20 bin seviyesinden 39 binlere getirdik. Kadim Harakani şehrimizin gönüllerine dokundukça sağ olsunlar onlar da uzatılan eli boş bırakmadılar. Huzurunuzda bir kez daha emeği geçen teşkilatımıza ve de kıymetli hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum.”

“Ülkemiz, maalesef milli iradenin üstünlüğüne dayanmak yerine vesayet güçlerinin güdümünde kalan yönetimlerin elinde, altın kıymetinde yıllarını heba etti” ifadelerini kullanan Çalkın sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şehit Başbakan Menderes “Yeter söz milletin” diyerek başlattığı demokrasi ve kalkınma hamlesi idam sehpasında sekteye uğradı. Keza rahmetli Özal ve Erbakan hocanın ülkenin ve milletin hayrı için başlattıkları girişimler de darbe ve vesayet duvarına çarptı. Ülkemizin dikensiz bir gül bahçesi olmadığının elbette farkında ve fevkindeyiz. Şahsi ikballerini Anadolu irfanının basiret ve ferasetine âli görenlerin , isim değiştirerek bir masa etrafında toplandıklarına uzun zamandır hayret ve de ibretle ile şahitlik ediyoruz.

“Tebeddülü esma ile hakikat tebeddül etmez” anlayışının ne kadar doğru olduğu da aziz milletimizin ferasetinde ve taktirindedir.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 21 yılı, yurt içinde ve dışında emperyalistler, vesayetçiler ve darbecilerin ne kadar aparatı varsa ömrü onlarla mücadeleyle geçti ve geçiyor. Liderimizin dirayetindeki sabru sebatı vesayet odaklarını tarumar etti ve biiznillah etmeye de devam edecek. Bu vesileyle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’la bu kutlu yürüyüşte yol ve dava arkadaşlığı yapmamı nasip eden Allah’a hamd ederim.

Cumhurbaşkanımızın “Her şey bir hayalle başlar, sonra güçlü bir fikre dönüşür ve ancak inanç, azim ve kararlılıkla gerçek olur” ifadesi Ak Parti Kars teşkilatı olarak bizim de düsturumuzdur.

Kars AK Parti olarak evvela fikriyatın, ekseriyetle fiiliyatla gerçekleştiği inancında ve kararlılığındayız. Ülkemizi, Türkiye yüzyılı vizyonuyla asırlık hedeflere yöneltirken içte ve dışta bu kutlu hareketimizi akamete uğratacak yapıların olduğunun bilincindeyiz. İşiten kulaklara, gören gözlere, hakkı konuşan dillere kapısı açık kalplere  sözümüzü söylemeye hakikati anlatmaya devam edeceğiz. Milli iradenin tecellisi ve tesisi için gayretimiz bâkidir.

Biliyoruz ki Ak Parti’nin güçlü kalması, güçlü olması kadar kıymetli ve ehemmiyetlidir.

Şehitler diyarı Kars’tan öncelikle ve özellikle ifade etmeliyim ki teşkilat olarak gayretin bizden, tevfikin Allah’tan olduğu inancıyla 14 Mayıs 2023 seçimlerinde AK Partimizin başarısına bir yenisini daha ekleyeceğiz. Türkiye Yüzyılında vizyon ve misyonumuz insani değerleri ideolojik fanatizmin önüne geçirmektir. Hakkı tutup teslim etmek, birlikte ve daha büyük hedeflere yeni bir başlangıç aralamaktır. Gerçeklere sırtını dönenlerin yönünü hakikate çevirmenin adıdır Türkiye Yüzyılı. Türkiye Yüzyılı, güçlünün değil haklının üstün olduğu anlayışın adıdır. Temel özgürlüklerin eksiksiz kullanılabilmesini temin ederek haklının güvencesi ve doğrunun tarafı olacak bir demokrasi inşa etmenin adıdır. Bu vesileyle Hz Mevlana’nın dediği gibi aşkın, hesap işi değil nasip işi olduğu iştiyakıyla kadim milletimizi Türkiye Yüzyılıyla buluşturmak için gayret göstereceğiz. 2023 seçimlerinde büyük ve güçlü Türkiye için “Türkiye Yüzyılına “ damga vuracak bu sürecin ülkemiz, milletimiz, partimiz, ve ilimiz için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Mevladan niyaz ediyorum.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.